Valentijnstoernooi

Fons opnieuw derde bij Valentijnstoernooi

In een zoals gewoonlijk fraai aangekleed College Hageveld speelde zich de dag na Valentijnsdag het twaalfde Valentijnstoernooi af. De 168 deelnemers werden verwelkomd met de inmiddels beroemde lekkernijen die de zogenoemde ‘misbaksels’ (m/v) die onze onbetaalbare leden jaarlijks met liefde klaarmaken. Wellicht waren ze daarom allemaal keurig op tijd.

De plaats op de Europese mahjongkalender en de MERS-status van het evenement leidden er toe dat de spelleiding een laat verzoek van een kwartet Fransen ontvingen, dat in Heemstede een kans wilde benutten om zich nog voor het EK in Valencia te kwalificeren. Met de honorering daarvan werd het deelnemersaantal opgevoerd tot de recordhoogte van 172, het gewicht van het toernooi verhoogd en het bestand met reservespelers opgesoupeerd. Een afmelding bij de recreanten had tot gevolg dat Jacqueline, Marjoleine en Wil hun plaatsen aan de speeltafel moesten opofferen. Hulde daarvoor!

Een bomvolle koepelzaal

Bij het Valentijnstoernooi beleefde een kersverse EMA-regel zijn première. Met terugwerkende kracht tot 1 januari wordt – tijdens MERS-MCR-toernooien – voortaan door competitiespelers een reeds gestart spel uitgespeeld na het moment dat het eindsignaal klinkt. De Europese Bond laat daarbij de keuze aan de toernooiorganisatie of ze de speelrondes inkort of de pauzes verlengt. De spelleiding koos voor de tweede optie, wat er in een (uitzonderlijk) geval voor zorgde dat het scoreformulier pas na 9 minuten de teltafel – bemenst door Jacqueline en Iris – kon bereiken. De spelersreacties op het provisorische enquêtevel waren bijna uitsluitend positief over deze nieuwe regel. Ook mij lijkt het een verbetering.

Door de perfecte samenwerking van Olav en Jacqueline beschikken we over een scoreregistratiesysteem waarmee de tussenstanden nog voor het begin van de volgende ronde kunnen worden gepubliceerd (een eis voor MERS-toernooien). Met Jacqueline voor de competitieuitslagen en Iris voor die van de recreanten lukte dat uitstekend, ondanks bovengenoemde EMA-regel.
Ook de eindpresentatie is technisch perfect, komt snel en ziet er goed uit.

Dan de wedstrijd. Van de 92 competitiespelers slaagde alleen Gerda van Oorschot (Anpai) er in ongeslagen te blijven. De ervaren Rosmalense heeft bij de laatste toernooien weer het hoge niveau van weleer bereikt. De Belgische Linda Mous en onze eigen Rik wonnen ook de eerste drie partijen. Linda legde met een tweepunter beslag op de tweede plaats, Rik scoorde een punt en zag de winnaar van vorig jaar (Twan van den Nieuwendijk (ENMV)) – nog passeren dankzij diens ‘wonderscores’ in de tweede en vierde rondes. Met Rik op plek 4 en Mieke op 6 was Bamboe Acht vertegenwoordig in de top 10.

Bij de recreanten hadden we zelfs een podiumklant in de persoon van Fons. Ondanks dat hij begon met een 0-resultaat ging onze huisfotograaf – net als Marianne Grin (Zaanse Muur) en Corrie van der Noordt (Hoeksteen van Utrecht) driemaal zegevierend van tafel. Ria van der Voorn (Negen Poorten) wist zich – dankzij haar constantheid – echter nog naar een tweede plaats op te werken. Fons herhaalde met zijn derde plaats de prestatie van vorig jaar.
De vijfde plaats van Dini verhoogde de feestvreugde nog.

Eric.

UITSLAGEN & FOTO’S

0 reacties op “Fons opnieuw derde bij Valentijnstoernooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: