Toernooien Valentijnstoernooi

Opnieuw brons voor Fons bij het Valentijnstoernooi

Zaterdag 15 februari 2020 arriveerde ik rond 8 uur op College Hageveld nog met de gedachten van de dag daarvoor. Ik was namelijk ruim een halve dag aanwezig geweest in een studio voor tv-opnames en kon daarom niet op vrijdagmiddag helpen met het opbouwen van de hal en de aula.

Wil, Jeroen en Jacqueline waren al druk bezig met de voorbereidingen. Ik ben mijn camera gaan installeren en gestart met het fotograferen van de aangeklede hal en aula. Op deze manier kwam ik al snel in de mahjongsfeer.

Tegen half 9 kwamen de eerste deelnemers. Vanuit Markelo waren ze een kleine twee uur onderweg geweest. Ik vond het leuk om ze te verwelkomen vooral vanwege mijn Twentse roots. De stroom deelnemers kwam op gang. De lekkernijen werden binnengedragen en uitgestald. Mijn camera kreeg het druk.

Ik ging meespelen bij de 76 recreanten. In mijn hoofd speelde dat ik vorig jaar 3e was geworden. Zou het vandaag lukken opnieuw een prijs te behalen?

Na de inleiding door Jeroen, de laatste technische zaken aan de teltafel en het maken van een aantal foto’s rende ik na de gongslag snel naar mijn tafel. Mijn tafelgenoten hadden alles al keurig voor me gereed gezet. Ronde 1 was gestart.
De omschakeling naar het mahjongspel ging nog niet zo goed. Ik nam te snel verkeerde beslissingen. Dat alles leidde tot 0 tafelpunten. Marianne Grin, aan het einde van deze dag de winnaar, won verdiend. Mijn conclusie op dat moment was simpel. Op deze manier wordt het dus niets vandaag.
Ik dacht terug aan vorig jaar. Toen behaalde ik in de eerste ronde slechts 1 punt. Dat was ook niet om over naar huis te schrijven. Maar daarna volgden er wel drie rondes van 4 tafelpunten. Het zou dus toch moeten kunnen lukken!

Na koffie en een paar heerlijke lekkernijen te hebben genuttigd startte ronde 2. Deze ronde ging veel beter. De mahjongs dienden zich aan, een selfpick tussendoor, weinig weggegeven. Het kriebelende mahjonggevoel kwam terug. Ik won deze ronde!

Gedurende de lunchpauze heb ik gezellig met clubgenoten gegeten en gesproken, even de benen gestrekt en een frisse neus gehaald. Op naar ronde 3, die nog beter liep dan die daarvoor. Een hand met paren aangevuld met all types en fully concealed vanwege selfpick telde lekker aan. Ook deze ronde kwam op mijn naam!
Toen begon het nog meer te kriebelen en dacht ik wat intenser aan vorig jaar. Het moet lukken de vierde ronde ook te winnen. Ik nam bewust geen biertje; gewoon water en een lekkernij.

Op naar ronde 4 met opperste concentratie. In deze ronde had ik een prima start. Opnieuw een selfpick met een behoorlijk aantal punten, zodat ik voldoende speling had om de overwinning binnen te halen. En wat ik hoopte lukte ook! Ik won en bracht zo mijn totaal op 12 tafelpunten. En toen begon het wachten op de einduitslag.

Overigens hebben van Bamboe Acht alleen Wil P en Betty bij mij aan tafel gezeten. Zij en de andere tafelgenoten waren fijne deelnemers om mee samen te spelen.

Na een snack en een drankje startte Jeroen met de prijsuitreiking en het bekendmaken van de einduitslag. Ik was druk aan het fotograferen en opeens hoorde ik Jeroen mijn naam zeggen: “Fons OE, 3e prijs!”
Het was dus toch gelukt; evenals vorig jaar de 3e prijs in de recreantencategorie.
Eric nam de camera van me over en zette me op de foto met de door Christien vervaardigde trofee.

Ik voelde me zeer trots! Zou volgend jaar een hattrick mogelijk zijn?

Fons

1 reactie op “Opnieuw brons voor Fons bij het Valentijnstoernooi

  1. Volgend jaar competitie!!!!
    Leuk stukje
    Rik

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: