Over ons

Mahjongclub Bamboe Acht in Heemstede bloeit als een Chinese roos! Met veel plezier wordt door 47 leden (stand juli 2018) het intrigerende Chinese spel mahjong gespeeld.
Het doel van de club is om veel mensen kennis te laten maken met mahjong en zo vaak mogelijk dit denkspel te spelen. Op de Bamboe Acht-avonden (dinsdags) spelen de leden met en tegen elkaar. Hoewel het een spannend, individueel spel is – met strategie, berekening én geluk – wordt er toch op een heel gezellige manier gespeeld. Ieder speelt uiteraard om te winnen, maar niet ten koste van de sfeer.   
Aan ‘nieuwkomers’ wordt aanbevolen te informeren naar een mahjongcursus met de Mahjong Competition Rules, die ook internationaal worden gespeeld. Vervolgens kun je tweemaal gratis meespelen op de Bamboe-Achtavonden, om vervolgens te besluiten al of niet lid te worden.

Waarom heet de club eigenlijk Bamboe Acht?
Oprichter en voorzitter Wil Meijer-Kal draagt het mahjongspel een warm hart toe. Zij speelt op nationaal en internationaal niveau
In 2007 startte zij haar eigen club en gebruikte de bamboe acht steen als clubnaam: Mahjongclub Bamboe Acht
De W en de M op deze steen zijn namelijk de initialen van haar naam! 

De club wil uitgroeien tot de grootste club van Nederland, met enthousiaste, gezellige én goed spelende spelers. Spelers die kunnen deelnemen aan landelijke recreatieve of competitieve toernooien.