Toernooien

Derde bij het eerste NK voor clubs

Een paar maanden geleden werd bekend dat Haagse Kringen het initiatief had genomen om het eerste NK voor clubteams te organiseren. Natuurlijk wilde Bamboe Acht daar met een afvaardiging bij zijn. Vrijwilligers werden gezocht en via loting vormden Ineke, Rik, Lies en Wil een hecht team dat, samen met scheidsrechter, dollend in Den Haag aankwam.

In de kantine van korfbalclub ALO stroomden 14 clubs samen om aan evenzovele tafels uit te gaan maken wie het sterkste kwartet uitzond.
Ons viertal begon degelijk met 8 punten in de eerste, met een mooie zege van Ineke.

In de volgende ronde kwam daar een fantastische score bij door zeges van Lies en Rik en tweede plaatsen voor Wil en Ineke. De 12 punten catapulteerden ons naar een gedeelde koppositie met De Gouden Draak.

Na uitstekende lunch met lekkere soep, broodjes kroket en zelfs gezonde kost genoten onze kanjers kennelijk nog na. Een onverklaarbaar slechte ronde tot gevolg. Alleen Ineke haalde daarin een puntje. Heel jammer, want daarmee duikelden we naar een 8e plaats.

Het clubkwartet laadde zich nog even op en verscheen getergd aan tafel. Het leidde opnieuw tot een topresultaat van 12 punten, maar zou het genoeg zijn voor een podiumplek? De Gouden Draak liet zich niet meer achterhalen. Achter de Gelderlanders bleken drie verenigingen een totaal van 33 punten bijeen te hebben gespeeld. Door mooie plusscores in de laatste ronde passeerden we De Hoeksteen van Utrecht en finishten fraai als derde.

Onze trots met trofee en bloemen

Hopelijk vindt deze première volgend jaar een vervolg, want zo’n verbroederend evenement waarin recreanten en wedstrijdspelers het beste geven voor hun verenigingen verdient het om traditie te worden. Haagse Kringen heeft bewezen dat ze een prima toernooi kunnen neerzetten.

UITSLAG

Pos.Club TP Team MJP Team
1De Gouden Draak37429
2Anpai33909
3Bamboe Acht3316
4De Hoeksteen33-102
5E.N.M.V.32412
6De Kongrovers30,5-64
7De Paarse Draak3087
8De Drie Seizoenen28107
9De Negen Poorten27-101
10De Zaanse Muur25-461
11Schoon Spel24,5100
12Haagse Kringen21-578
13De Rode Sleutels19-366
14De Rode Draak19-388

1 reactie op “Derde bij het eerste NK voor clubs

  1. Pingback: Landskampioen! – Welkom bij Mahjongclub Bamboe Acht Heemstede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: