Valentijnstoernooi

Bamboe Acht’ers presteren goed op eigen toernooi

In 2020 was het Valentijnstoernooi het laatste MCR-toernooi dat kon doorgaan voordat de coronapandemie ons land en andere lamlegde. In 2021 organiseerde onze club een onlineversie en in 2022 adviseerde de Nederlandse Mahjongbond de 14e editie pas in 2023 te organiseren.
Sinds Jeroen afzwaaide als conrector bij het Hageveld College is het niet meer vanzelfsprekend dat het toernooi op die prachtlocatie terecht kan, maar het bood gisteren weer plaats aan 128 enthousiaste mahjongspelers. Deze werden traditiegetrouw verwelkomd met heerlijke baksels en een fraaie aankleding van de ruime zaal. Wat boffen we toch met al onze kanjers!
Twee late afzeggingen en een verlate deelnemer maakten dat een serieus beroep werd gedaan op het improvisatievermogen van spreekstalmeester Jeroen en vooral teltafeldame-annex-recreantenarbiter Jacqueline. Beiden zagen zich genoodzaakt in te vallen. Uiteindelijk kon de strijd aan de 32 tafels in alle hevigheid losbarsten.

Een goed gevuld Hageveld (foto: Milco)

Met name in de wedstrijdcategorie ontliep men elkaar niet veel. Na drie speelronden was er geen speler met de maximale score en slechts een kwartet met 10 punten; vader en zoon Van Balkum, de Belgische Wenda Vanderbist en Gerda van Oorschot (Niji). Logischerwijs zat een pelotonnetje met 9- of 8-punters op het vinkentouw om te profiteren van hun eventuele misstappen in de laatste ronde. Leider Eric leed een gevoelig verlies aan tafel met o.a. Yorick Bonnema en Anne Bogman, twee vertegenwoordigers de ‘nieuwe generatie’ en kelderde naar plek 15 op de ranglijst. Luuk en Gerda van Oorschot scoorden elk 2 punten, wat Luuk een keurige 5e plaats en de eretitel ‘beste Bamboe Acht’er’ opleverde. Ook Ineke – de huidige leider in de competitie – en Wil M. bemachtigden een plekje in de top 10. Wenda Vanderbist boekte haar derde winstpartij en schreef dus het toernooi op haar naam. Met haar toernooizege overtroefde ze landgenoten die ooit ook met succes het podium bestormden (Linda Mous in 2020, Marieke Verheijden in 2018 en Peter Van Damme in 2012).
Vanuit het achtervolgende groep bereikten Anja van Oorsouw (Schoon Spel) – in 2016 als eens 3e – en de dit jaar debuterende competitiespeler Janet Visser (Groene Draak) door hun partijen winnend af te sluiten.

Bij de recreanten leidde Auktje Bussink de tussenstand door als enige driemaal winnend van tafel te gaan. Met nog een zege zou de Twentse dus zeker zijn van de toernooiwinst. In een spannende partij boekte ze die zege inderdaad (met slechts 31 mahjongpunten), waardoor Elly Suderée (De dertien Wezen) en de pas weer bij ons gestarte Gerrit alleen nog in aanmerking kwamen voor de overige podiumplaatsen. Gerrit versloeg onlangs in de competitie nog Jacqueline en Eric en steekt dus in een puike vorm. Gisteren ging hij drie keer als winnaar van tafel, een indrukwekkende prestatie. In de top 10 vinden we verder Henny (5e), Kanna (8e) en Jane (10e) terug. Klasse!

Dat het ene jaar het andere niet is bewees Zaanse Muur-speler Marianne Grin. In 2020 won ze het toernooi, waar ze nu met de traditionele rode lantaarn huiswaarts keerde.

Een terecht trotse Gerrit (foto: Fons)

Uitslagen

Fotogalerij

0 reacties op “Bamboe Acht’ers presteren goed op eigen toernooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: