Toernooien

Landskampioen!

Annet, Ineke, Luuk en Ronald vertegenwoordigden onze club gisteren bij het tweede Nederlands Kampioenschap voor clubteams. En hoe!

In november 2019 nam mahjongvereniging Haagse Kringen – met goedkeuring van de Mahjongbond – het initiatief tot een kampioenschap voor clubteams. Bij die spannende eerste editie bereikte onze vierpersoonsdelegatie een zeer verdienstelijke podiumplek.
Voor de tweede aflevering, met coronavertraging georganiseerd door regerend landskampioen De Gouden Draak, meldde zich helaas geen van onze recreatieve spelers. Na loting verdienden Ronald, Luuk, Annet en opnieuw Ineke een plekje in het team. Ook Jacqueline en Marjoleine verschenen aan de speeltafel, zij het als troeven van riichiclub Niiji. Reserve zijnde besloot ik ook naar Elst te gaan in de rol van chauffeur en correspondent voor de NMB- en de clubwebsite. Dat bleek een uitstekende keuze…

Met een auto vol gretige spelers – Ineke, Marjoleine en Luuk – werd de speellocatie bereikt, basisschool Stap voor stap. De eerste stap aan de mahjongtafel was direct een veelbelovende. Na anderhalf uur kwamen Luuk, Annet en Ineke allen met 4 punten van tafel, Ronald droeg er nog 2 bij; ex aequo aan de leiding met De Kongrovers, met oud-lid Joke in de gelederen.

Stap 2 was een stuk kleiner. Marjoleine en Luuk kwamen geanimeerd sprekend richting mijn zonnige stekje op het schoolterras. Luuk bleek volgens ‘overloper’ Marjoleine te lijden aan het ‘selfpickvirus’, waardoor Niiji dus 2 in plaats van de gewenste 4 punten verdiende. Helaas wisten de overige Bamboe Acht-vertegenwoordigers Luuks voorbeeld niet te volgen. Met in totaal 6 rondepunten moesten we de leiding aan De Kongrovers laten.

Na de lunch en de derde ronde werd er wat gezucht over trage speeltempo op dit toernooi. In de kwartetten van veel andere clubs waren namelijk wel recreanten te vinden. Ons viertal verzamelde ondanks het geklaag 9½ punt, vooral door tafelwinst van Annet en opnieuw Luuk. Daarmee achterhaalden we De Kongrovers weer, zodat beide teams met 29½ punt de laatste ronde ingingen. ENMV zat daar niet ver achter met 26 punten.

Uit de gezichtsuitdrukkingen van onze kanjers viel voor mij niet op de maken hoe de vlag er bij hing in de finale fase. Alleen Luuk liet een geruststellende glimlach zien. Hij slaagde er in om alle rondes winnend af te sluiten met ruime scores, dankzij in totaal liefst 21 zelfgepakte mahjongs. De wanhoop was soms in de ogen van zijn tafelgenoten te lezen.
Ronald worstelde zoals tijdens bijna heel het toernooi en scoorde een 0. Ineke kwam uiteindelijk stralend op mij af (tafelwinst) en ook Annet zag er niet ontevreden uit (2 punten). Concurrent Joke’s eerste woorden waren ‘het toernooi was een ronde te lang’ en ook bij haar teamgenoten bleek de pijp leeg.

Geen van de twaalf overige clubs wist een ‘wonderscore’ te boeken in die afsluitende ronde, zodat het landskampioenschap een prooi werd voor onze club. Dat Luuk de prijs voor meest succesvolle individuele speler ontving, mocht geen verrassing meer heten. Gefeliciteerd!

Mijn complimenten voor het organiserende De Gouden Draak!
Bij het volgende NK Teams horen wij als gastheer voor de clubs te fungeren… Doen we, toch?

Eric

Onze vier kanjers!
MVP Luuk

1 reactie op “Landskampioen!

 1. lies boskamp

  Mooi zeg, en superleuk dat het weer zo bezig is en vooral onze club zo goed! Dank voor dit leuke verslag!! Ik vergeet de club niet maar ben er nog niet aan toe mee te gaan spelen.
  Ondertussen speel ik Wordfeud met Cock die niet speelt om te winnen . . . . . Maar ik speel het ook met een grote groep fanatiekelingen, landelijk. En mahjong speel ik op MahjongTime maar nooit toernooien, daar moet ik te lang voor zitten en dat zitten is slecht voor me. Kom daar wel af en toe clubgenoten tegen maar er wordt niet gechat, dat werkt niet, ongezellig.
  Lieve groet,
  Lies
  >

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: