Clubtoernooi

Van harte bedankt, Wil!

Al vanaf haar jonge jaren speelde Wil mahjong volgens huisregels. In 1999 leerde ze de Nederlandse Toernooi Spelregels van haar broer Harry en vanaf dat moment had het mahojngvirus haar echt stevig te pakken. Het leidde tot een ware missie om ‘het spel der 1000 wonderen’ te verspreiden. Tot 2005 speelde ze uitsluitend de NTS-variant totdat, wederom Harry, haar de Mahjong Competition Rules (MCR) uitlegde. In 2007 deed ze mee aan het Europees Kampioenschap dat in Nijmegen plaatsvond (waar ze de mahjong-guru Mai Hatsune versloeg).
Een jaar eerder meldde ze zich bij Casca in Heemstede met de vraag of een door haar ontwikkeld lesprogramma onderdeel kon worden van het cursusaanbod.

Om de nieuwbakken spelers gelegenheid te geven het spel te spelen richtte ze eind 2007 Bamboe Acht op. Een jaar later werd ze de logische voorzitter van een heus bestuur en een periode van ongekende groei en bloei volgde. Een onderlinge competitie werd opgezet en in 2009 volgde de eerste editie van het Valentijnstoernooi. Dankzij Wils bevlogenheid, warmte en creativiteit ontwikkelde het zich tot het populairste toernooi van het land.
Behalve op de vaste dinsdagavonden konden de Bamboe Acht’ers hun enthousiasme voor het spel ook delen op het Clubtoernooi en het BASS-toernooi, die eveneens jaarlijks worden georganiseerd.
Na ruim 12 jaar vond Wil het tijd om het stokje over te dragen, maar een nieuwe voorzitter was niet snel gevonden. De coronaperiode legde de vereniging lam en een interimbestuur trad aan, onder voorzitterschap van echtgenoot Jeroen.
Gelukkig zijn de belemmeringen inmiddels verdwenen, daarmee de weg plaveiend voor een nieuwe, tiende editie van het Clubtoernooi als hommage aan onze mater familias. Daarbij waren ook oud-leden welkom.

In de geest van (en ook nog met hulp van) de kersverse ex-voorzitter kreeg ook dit Clubtoernooi een thema mee: vogels. De individuele prijzen waren beeldjes van ibis, zilverreiger en flamingo, de spelers met de hoogste handen verdienden spechten en naar gevederde vrienden genoemde teams streden om keramische ‘fantasievogels’.
In de lerarenkamer van College Hageveld was het een enthousiast weerzien, na een toernooiloze periode van ongeveer twee jaar. Voor sommigen was het weer even wennen om te spelen met echte mensen en echte stenen. De stemming was uitbundig.
Na vier speelronden van anderhalf uur bleek team De ooievaars een tafelpunt meer bijeen te hebben gespeeld dan De tureluurs. Drie van deze babybrengers bevolkten het podium in het individuele klassement, met Eric als nummer 1.

Eric won de begeerde Zilverreiger en een sieradenbon van Christien.

Bekijk meer foto’s (van huisfotograaf Fons) en de uitslagen hier.

1 reactie op “Van harte bedankt, Wil!

  1. Christien Kal

    Wat een mooi stuk en foto’s was zeker weer gezellig

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: