Clubtoernooi

Eric fladdert naar hernieuwde clubtoernooiwinst

Vlinders, vlinders, vlinders. Bij binnenkomst in De Princehof zag ik overal deze schubvleugelige insecten; op de gebakjes, de spelnummergadgets, de prijzentafel en in de teamnamen. Wat een mooi thema voor deze stormachtige late lentedag!

Als uitgetreden clubkampioen meldde ik in de afgelopen competitie steevast met spelersnummer 1 aan de speeltafel. Bij de keuze van mijn loopnummer voor het clubtoernooi keek ik enige tijd naar de prachtige vlinders op de tafel. Een trok mijn aandacht en die bleek te zijn voorzien van… het nummer 1.

Samen met Antoinette, Nelleke en Len vormde ik team Boswitjes, een kwartet met een toepasselijke lieve uitstraling ;). Leny, Winnifred en Cock aan mijn openingstafel lieten zich daardoor flink in de luren leggen. Ik begon met twee zelfgetrokken mahjongs en voegde er in het vijfde spel nog een aan toe. Toen ik ook in het zevende en negende spel nog ‘mahjong’ kon roepen was de winst binnen.

De tweede partij kende een ander verloop. Monique nam direct flinke voorsprong dankzij een selfpick van 23 punten. Jacqueline en gastspeler Annemarie zetten mij verder op achterstand, maar met vier achtereenvolgende mahjongs en een vijfde in het negende spel won ik opnieuw. Halverwege het toernooi leidde ik de ranglijst vóór Annet.

groepsfoto

Ook in de derde partij haalde ik mijn eerste mahjong in het vierde spel. Fons was toen al enigszins uit zicht met tweemaal mahjong met een identieke zuivere straat. In het zesde spel stelde hij de zege veilig met een selfpick van 16 punten. Ineke, WilP en ik vochten om de twee punten. Ineke snoepte die in het laatste spel met miniem verschil van mij af. Ik zakte naar de derde plaats in de tussenstand, achter Annet en Cock.

In de laatste ronde ging ik vol voor de winst. Het geluk schonk mij drie zelfgetrokken, maar bescheiden mahjongs in vijf spellen. In het zevende en achtste spel voegde ik er nog twee reguliere aan toe. Bernadet en Marianne zette ik daarmee op beslissende achterstand, Marjoleine gaf zich echter nog niet gewonnen. Met vier mahjong kwam ze tot op 19 punten, maar de klok bepaalde dat ik de zege kreeg. Teammaat Antoinette was aan de tafel met koploper Annet bezig met een sensationele prestatie. Ze won soeverein, waarna Fons en Yvonne alle punten voor Annet wegkaapten. Ook Cock scoorde een 0 zodat ik beide dames passeerde en net als vorig jaar het toernooi won.

Eric won – net als vorig jaar – het clubtoernooi.
Christien (2e) – Eric (winnaar) – Rik (3e)

Hoewel mijn teamgenoten er in slaagden behoorlijk wat punten te sprokkelen in de vier speelronden kwamen de Boswitjes toch ruim te kort op de Atalanta’s. Dit klassekwartet had het in de laatste speelronde zwaar, maar verzamelde uiteindelijk 39 tafelpunten, 4 punten meer dan de Dagpauwogen.

het winnende team Atalanta’s.
Uitslag
De ‘hoogste handen’
‘Poedelvlinder’ Marianne

0 reacties op “Eric fladdert naar hernieuwde clubtoernooiwinst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: