Clubtoernooi

Clubkampioen wint clubtoernooi

Hoewel het clubtoernooi vooral een gezelligheidsaangelegenheid is biedt het de laatste kans om het seizoen af te sluiten met een prijs(je). De komende drie dinsdagavonden kabbelen we rustig richting zomervakantie. Dit weekend organiseerden we het clubtoernooi alweer voor de achtste maal. De trits Bamboe Acht – 2018 – editie nr. 8 deed ons in overleg met penningmeester Ronald besluiten het gratis aan de clubleden aan te bieden (inclusief diner, alleen de drankjes kwamen op de rekening). Onze voorzitter wist weer de aardigste prijsjes te scoren en medebestuurslid Marjoleine versierde nougatblokjes in mahjongstijl. Wil tuigde de teamcompetitie – uniek voor dit toernooi – wat extra op, door fraaie gadgets te ontwerpen en voor elk kwartet een originele naam te verzinnen (luister maar).

Voorzitter Wil leest de namen van de ploegen voor

Om half negen liep ik de zaal binnen en was toch weer verrast met hoeveel zorg en creativiteit die was versierd door Wil, Shui Ying, Rik en Nelleke. Klokslag 9 uur verdrongen zich al diverse clubleden aan de wedstrijdtafel in de hoop een voordelig loopschema te bekomen Als een van de laatsten trok ik nummer 5 en werd gekoppeld aan Marjoleine, Winnifred en de debuterende Gerrit in team Zhi (Tak). Maar mahjong blijft natuurlijk een individueel denkspel.

In de eerste ronde trof ik aan tafel 2 Jessica, Anna en YvonneS. Na vier spellen en twee mahjongs ging ik nipt aan de leiding. Anna wist echter een kleine drie draken-spel te maken. Ze behield de zo opgebouwde voorsprong tot aan het laatste spel, maar toen ze mij aan een mahjong hielp behaalde ik ietwat fortuinlijk de eerste zege. Ook Marjoleine won en Winnifred en Gerrit droegen eveneens punten bij, zodat Team Zhi in de ploegenranglijst leidde.

In de tweede ronde had ik opnieuw een goede start (drie mahjongs in vier spellen). Heleen, WilM en Dini wisten zich niet meer op te werken, zodat ik halverwege op de maximale score stond. Tot mijn verbazing lukte dat geen van de andere eerste-rondewinnaars.
Ook aan de tafel met Nelleke, Aty en Betty wist ik als enige een positieve score te boeken. Vijf keer mahjong in 11 spelletjes zorgde daarvoor. Een blik op de ranglijst leerde me dat Lies mijn belangrijkste concurrent was, zij had na drie speelronden 10 tafelpunten verzameld.
Het toeval bracht ons samen aan tafel en Fons en Ronald voegden zich bij ons. Laatstgenoemde had me dit seizoen al meermalen verslagen en voegde me vooraf nog toe dat ik het toernooi niet ongeslagen zou beëindigen. Hij gaf me echter direct de enige steen die aan mijn eerste hand nog ontbrak. Natuurlijk moest ik zorgen dat ik in de buurt van Lies zou blijven. Daarbij hielp Fons me ongewild met de bamboe 5 die ik nodig had om viervoudig oplopende zuivere chows te vormen, een hand die ik in al die jaren niet had weten te maken. Lies kwam nog even terug tot 7 puntjes, maar met twee mahjongs stelde ik mijn vierde tafelwinst van de dag zeker (en daarmee ook de toernooizege).
Voor de overwinning met het team kwamen we helaas 1 tafelpunt te kort (ondanks een fraaie 3e plaats voor Winnifred). Die was voor de ‘Perenploeg’ van Lies, Jan, Rik en YvonneS.

Zo werd dus het seizoen 2017-2018 er een om in te lijsten: clubkampioen, een plek in de bekerfinale en winnaar van het clubtoernooi. Wat zou het geweldig zijn als ik dit jaar ook nog een ticket voor het WK 2019 in Pisa zou bemachtigen!
Iedereen alvast een fijne vakantie gewenst!

Eric

1 reactie op “Clubkampioen wint clubtoernooi

  1. Pingback: Eric fladdert opnieuw naar clubtoernooiwinst – Welkom bij Mahjongclub Bamboe Acht Heemstede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: