Bekerwedstrijden Competitie

Yvonne pakt de eerste beker, Rik, Antoinette en Fons promoveren

Bekerwinnaar Yvonne

Voor twaalf clubleden stond er gisteravond nog het nodige op het spel aan de mahjongtafel. Acht van hen probeerden een van de drie open plekken in de Rode Drakencompetitie van volgend seizoen te bemachtigen. Vier spelers uit de wedstrijdcategorie hadden de primeur om de eerste bekerfinale te spelen.
Clubkampioen Eric, Ronald, Wil en Yvonne betraden de arena, ingeleid door speelstalmeester Jacqueline. Eric begon met een mahjong, waarna Ronald er twee op rij wist te maken. Wil sloot aan met een zelfgepakte mahjong en gaf daarmee de aanzet tot een hele rij selfpicks voor Ronald (2) en Yvonne (3). De partij spitste zich toe op een strijd tussen Ronald en Yvonne. De nummer twee van de competitie trok met mahjongs in de laatste drie spellen de winst overtuigend naar zich toe.

Uitslag
Yvonne4185
Ronald257
Eric1-83
Wil0-159

Na de eerste speelronde van de promotiewedstrijden hadden Nelleke, Rik, Marjoleine en Anna de beste uitgangspositie bemachtigd. Rik en Anna ontmoetten elkaar aan tafel 2, samen met Fons en Antoinette. Al snel werd duidelijk dat de nog puntloze Antoinette de te kloppen vrouw was. Met een zelfgepakte mahjong van 44 punten in het tweede spel en nog twee mahjongs in de eerste zeven spellen nam ze een flinke voorsprong. Rik en Fons probeerden met elk een selfpick weer in de wedstrijd te komen, maar Antoinette liet de winst niet meer glippen.

Aan tafel 3 troffen Kanna, Marjoleine, Wil en Nelleke elkaar. Nelleke nam een flitsende start, maar na twee remises hielp ze Wil in de wedstrijd met twee mahjongs. Ook Marjoleine knokte zich terug met een (bescheiden) zelfgepakte mahjong. In de westronde nam Wil even de leiding, maar Nelleke besliste de strijd in haar voordeel met de laatste mahjong van de partij.

Nadat de eindstand was opgemaakt bleken Nelleke, Rik en Antoinette promotie te hebben verdiend. Nelleke besloot echter liever bij de Groene Draken te spelen, daarmee de weg plaveiend voor Fons.

Uitslag
Nelleke8250
Rik5109
Antoinette4-53
Fons355
Marjoleine315
Wil2-32
Anna2-89
Kanna1-255

Ook Groene Draken-kampioen Heleen werd gehuldigd voor het feit dat ze de hoogste hand van het seizoen had weten te maken, een zelfgepakte jadehand van uitsluitend pungs.

Alle prijswinnaars en promovendi van harte gefeliciteerd!

0 reacties op “Yvonne pakt de eerste beker, Rik, Antoinette en Fons promoveren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: