BASS

Een stralende start van het seizoen

Op een stralende zondag begonnen we het nieuwe seizoen van onze fijne mahjongclub. Net als vorig jaar kwamen 28 clubleden samen in de foyer van theater De Luifel. Voor het eerst sinds ik me kan heugen kon ik onbekommerd socializen en spelen omdat Jacqueline en Marjoleine – twee andere leden van Team Spelleiding – de toernooiorganisatie overnamen. Zoals ik al inschatte hoef ik me daarover geen zorgen te maken. Jacqueline verdiepte zich in de toernooisoftware die Olav Sommers succesvol gebruikt tijdens de door Schoon Spel georganiseerde toernooien. Ze paste die zelfs kundig aan zodat die aan de dagbehoefte voldeed.

Het vormde de betrouwbare basis voor een gezellige seizoensstart rond negen uur begon met het bijpraten over de afgelopen mahjongvrije maanden onder het genot van een bakje koffie of thee en een minigebakje.
Voorzitter Wil had weer voor prachtige, originele prijzen en prijsjes gezorgd waar we vanaf 10 uur voor streden.
In de eerste ronde trof ik onder andere YvonneS die heel de dag aan tafel 1 zou zitten omdat ze spelersnummer 1 had. ‘Vaak eindig ik in de buurt van het nummer dat ik trek’, sprak ze hoopvol. Ze ging er in elk geval met de 4 punten vandoor.
Na twee ronden was ze – samen met de twee Willen – de enige zonder puntverlies. WilM had bovendien de pink ribbon-armband van Anna veroverd door een self pick met bamboe 8-steen.
In de derde ronde gunde ik haar niet meer dan 1 punt en WilP zelfs 0 punten. Yvonne – ook 0 punten – kon echter niet profiteren, zodat anderen konden opklimmen in de stand.

Uiteindelijk won Marjoleine het toernooi met 14 punten. Dat feit ondersteunt vast haar ambities om in het komende seizoen een plek bij de Rode Draken te bemachtigen. WilM wist de tweede plaats te bemachtigen en Winnifred klom – net als bij het laatste clubtoernooi – als derde op het virtuele podium.
Het was weer een geslaagd begin van het seizoen.

De ‘hoogste handen’

Eric

0 reacties op “Een stralende start van het seizoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: