Competitie

Wil en Monique winnen de Westperiode

Afgelopen dinsdag kwam de westperiode tot een climax. Bij de Groene Draken was die adembenemend spannend. Het lot bracht de drie belangrijkste kanshebbers bij elkaar aan tafel (samen met Emmy).

Monique speelde zich vorige week naar de kop van de tussenstand dankzij een score van maar liefst 699 punten. Daarmee verdrong ze Luuk, die deze periode had uitgekozen om zich ‘even’ voor de promotiewedstrijden te plaatsen. Ook Kanna maakte zeker nog kans op periodewinst. Zij of Luuk moesten daartoe wel de tafel winnen.

Monique ging echter soeverein van start en hield haar voorsprong tot diep in de partij vast. Luuk en Kanna kwamen nog wel terug, maar de Hoofddorpse liet de zege en de periodetitel niet meer glippen. De plaats in de promotiestrijd laat Monique echter aan Luuk, die dankzij haar dus toch zijn doel bereikt.

Wil en Yvonne waren nog de enige Rode Draken die kans maakten op de periodetitel. Met een zelfgepakte mahjong van 22 punten zette Janine Yvonne al snel op achterstand. Toen ze daar in de westronde nog een selfdrawn van 35 punten aan toevoegde was de benodigde zege voor Yvonne uit zicht. Wil won haar tafel wel en dus ook de periode.
Omdat Wil zich met de tweede plaats in de Zuidperiode al voor de bekerstrijd plaatste verdienden Yvonne en Mieke daarvoor ook een plekje.

0 reacties op “Wil en Monique winnen de Westperiode

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: