Competitie

Yvonne heeft gewonnen!

Het reguliere deel van de clubcompetitie zit erop. Zowel de Rode als de Groene Draken hebben hun 28 partijen gespeeld en in beide competitielijnen won Yvonne.

YvonneS (kampioen Groen) & YvonneH (kampioen Rood)

Bij de Rode Draken had YvonneH een zeer degelijk seizoen. Hoewel ze geen van de vier periodes wist te winnen plaatste ze zich steevast in de top 4.
Op die wijze creëerde ze een mooie uitgangspositie voor de laatste speelronde. Zelfs als ze op een zeldzame 0-punter zou stuiten – alleen in de allereerste speelronde moest ze die slikken – moest Janine winnen om haar de verdiende wisseltrofee te ontfutselen. De 2 punten die Yvonne haalde waren net zo degelijk als de kampioenschapsserie. Na de hattrick van 2014-2106 is het de vierde clubtitel.

viervoudig kampioen YvonneH

De andere Yvonne is nog niet zo ervaren. Drie jaar geleden kwam ze de club verrijken met haar man Rik. Na een wat onzekere beginperiode heeft ze zich ontwikkeld tot een enthousiaste, stabiele speler.
Voor de titel had ze wat meer concurrentie, maar ze liet niets aan het toeval over in de laatste speelronde. Met 250 punten won ze partij waarmee ze andere titelpretendent Kanna geen kans gaf en gedecideerd tevens de Noordperiode won. Met haar titel verdient ze een plek bij de Rode Draken.

Groene Draken-kampioen YvonneS

In de schaduw van de kampioenen streed men natuurlijk ook voor de periodetitels in de Noordperiode. YvonneS schreef die van de Groene Draken dus op haar naam. Bij de Rode Draken speelde Jeroen de beste serie van vijf meetellende partijen. Hij totaliseerde – net als YvonneS en Janine – 18 punten en deed dat met bijna 900 mahjongpunten. Eric verzegeld hem als laatste naar de volgende week beginnende bekerwedstrijden.

Periodekampioen Jeroen & Eric.

En dan was er nog de hyperspannende apotheose in de koppelcompetitie. De latjes (Dini en Janine) namen na de zevende speelronde de leiding en bouwden een adembenemende kloof uit tussen hen en de andere koppels.
De laatste vier ronden zetten de beide Yvonnes (YY’s cream) een spetterende achtervolging in die na 28 speelronden strandde op mahjongpunten…

De latjes; net als in 2016- 2017 koppelkampioen.

0 reacties op “Yvonne heeft gewonnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: