Competitie

Kampioen OOSTperiode

Na de gedenkwaardige en succesvolle afgelopen dinsdag sta ik weer met beide benen op de grond! Het eerbetoon tijdens de huldiging, de foto’s, de bijbehorende teksten (zie hieronder) deden me goed.
Daarvoor hartelijk dank!

Fons debuteert bij de Rode Draken met periodewinst. 
Hij morste slechts twee punten (na aftrek). 

Ronald wist zijn laatste partij niet te winnen en eindigt daarom als tweede. 
Fons en Ronald plaatsen zich voor het bekertoernooi.


De eerste periodekampioenen van het seizoen:
Betty (Groene Draken) & Fons (Rode Draken).
Ronald vergezelt Fons naar het bekertoernooi.


Fons debuteert met het periodekampioenschap. Sterk!

Toch blijf je nadenken waarom deze Oostperiode zo goed verlopen is.
Is daar een verklaring voor? Komt het door het mahjongalgoritme in mijn hersenpan?
Ik denk terug aan het seizoen ’16/’17. Spelende bij de Groene Draken startte ik in de Oostperiode ook heel goed en kwalificeerde me voor de promotie/degradatiestrijd. In die strijd kwam ik als beste uit de bus. Promotie naar de Rode Draken voor het seizoen ’17/’18 was een feit. Door omstandigheden kon dat helaas niet doorgaan.
Het afgelopen seizoen promoveerde ik opnieuw naar de Rode Draken. En het resultaat mag er tot nu toe zijn. Zit er tijdens het spelen in een Oostperiode een geluksengeltje op mijn schouder?

Natuurlijk heb ik wel iets met Oost. Ik ben in Oost Nederland, in Twente geboren. In Hengelo, de stad van mahjongclub Rode Draak Twente. Een aantal weken geleden speelde ik daar het toernooi mee in een voor mij bekende omgeving. Met mijn Twentse roots leek het wel een thuiswedstrijd. Opvallend was dat ik van de vier ronden driemaal de Oostenwind trok.
Overigens is me al lang opgevallen, dat ik tijdens de loting heel veel de Oostenwind trek. En de wijzen kwamen toch uit het Oosten?!

Overigens ben ik een schaatsfanaat. En bij Oostenwind heb je meestal prachtig natuurijs. Ik vind het Oostenwindkarakter op o.a. een mahjongsteen heel erg mooi. Het doet me denken aan de Koning van het schaakspel. Overigens ook een boeiend spel om te spelen.
Opvallend is ook dat ik een aantal jaren geleden op de Kerstmarkt in Leipzig, voormalig Oost-Duitsland, een mahjongspel aantrof. Een stukje dichter bij het Verre Oosten dan Twente, dat wel.

Afgelopen dinsdag speelde ik samen met Leny, Jan en Jodocus. Jan ging er met een aantal zelfgetrokken mahjongs als een speer vandoor. Leny en ik hadden het nakijken. En Jodocus had letterlijk en figuurlijk ook al niets in te brengen. Jan glunderde dat het zo lekker ging.
Ik wist dat ik moest winnen om de komende bekerwedstrijden met zekerheid te kunnen halen. Maar hoe?
Na een door mij gemaakte selfpick van tweelingen met daarbij twee Oostenwinden kwam de kentering. Geleidelijk aan liep ik op Jan in. We hadden nog één potje te gaan. Waar bleef mijn geluksengeltje?
Ik was lang wachtende en toen ineens kwam dat geluk, de verlossende steen. Ik maakte een mahjong met een zuivere straat. Daardoor ging ik Jan voorbij en werd ik eerste aan deze tafel!
De rest van het verhaal is bekend. Ik werd periodekampioen na een zeer (in)spannende avond.
Zou de Oostenwind mijn geluksengel zijn geweest………??

Met de hartelijke mahjonggroet van Fons

0 reacties op “Kampioen OOSTperiode

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: