Competitie

Winst in een bloedstollende partij

Het is nog lekker weer zo begin oktober en dat heeft een positieve invloed op de stemming. Even de zaken op een rijtje gezet voor dat de avond begint. Scherp blijven en minder weggeven is de doelstelling. Ik speel vanavond tegen Aty, Heleen en opnieuw vriend Jodocus.
Wat weet ik van mijn tegenstanders?? Van Aty denk ik een beetje hetzelfde als van mezelf: het kan enorm goed gaan of het gaat niet zoals je zelf voor ogen hebt. Van Heleen weet ik dat ze vooral flinke mahjongs maakt en dan vaak ook nog selfpick

Ik win het eerste spel met een mahjong van 11 punten. Uit mijn statistieken blijkt als ik dat win ik bijna nooit de eindoverwinning pak. In de Oostronde loop ik ongeveer 125 punten uit op Aty en Heleen. In de Zuidronde zakt Aty weg en weet Heleen het verschil terug te brengen tot 25 punten door o.a. een selfpick van 30 punten. De Westronde is mijn ronde, ik win driemaal waarvan een self-drawn van 23 punten. In de Noordronde komt Heleen sterk terug en na spel 15 is mijn voorsprong van 200 punten teruggelopen naar 79 punten. Even snel schakelen dus, want ik wil voorkomen dat spel 16 eindigt met een selfpick.
Wat kan ik weggeven? Ik kom tot de conclusie dat ik maximaal een Mahjong van 23 punten mag weggeven om de 4 tafelpunten veilig te stellen. Een zelfgepakte mahjong van 12 zou voldoende voor Heleen zijn. Ik geef haar een mahjong van 20 punten en hou dus net 7 puntjes over om de avond af te sluiten met tafelwinst.
Wat een bloedstollend laatste spel! Daarom vind ik dit spel zo geweldig. Met minimale verschillen weer terug op plek 4 van de ranglijst.

De weetjes uit de statistieken:
Inmiddels hebben we met elkaar 2697 spelletjes gespeeld. 25 procent werd hiervan afgesloten met een mahjong. Emmy verbetert haar record door in 65 spelletjes slechts 3x Mahjong weg te geven. Ik ga eens met haar babbelen en vragen hoe zij dat doet. Erg knap.
Helaas heb ik ook een diepterecord te melden. Bij de Rode Draken werden in deze ronde aan een tafel slechts 13 spelletjes gespeeld. Het hameren op het goed invullen van de formulieren lijkt zijn vruchten af te werpen. Dit keer slechts 2,68% (4) fouten.

0 reacties op “Winst in een bloedstollende partij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: