Competitie

Je blijft leren…

Vandaag was ik heerlijk op tijd thuis van werk en dus nog even lekker ontspannen. Na ronde 3 sta ik vierde en ook dat geeft een prima positief gevoel.
Vol goede moed ga ik dan ook naar de Princehof. Tegenstanders zijn Annet, Wil en de nummer 1 van dit moment, Fons. Boem gelijk in het eerste spel geef ik een mahjong aan Annet met een waarde 23 punten. Gelukkig maak ik in het tweede spel een mahjong van 10 punten. Dit bleek later ook mijn enige mahjong van de avond te zijn.

Spel 4 is het meest bizarre spel van de hele partij. Annet maakt mahjong en nadat zij het aantal punten (21) noemt en er geschreven is blijkt het een valse Mahjong te zijn (chow tekens vijf, zes en acht). Waar is mijn scherpte? Dit is niet Rode draak-waardig, Ronald… Knop om en door, maar het gaat niet beter. Het is een avond waarvan je achteraf zegt “ik had beter wat anders kunnen gaan doen”.
Annet, met 7x mahjong, wint de tafel en Fons pakt de 2 punten en Wil neemt genoegen met 1 punten. Ik gaf 5x weg en haalde mede daardoor geen punt. Even bijna in de top en nu weer met twee voetjes op de grond op de 11e plek. Doelstelling voor de volgende week: minder weggeven en scherp blijven… Zo zie je maar weer: je blijft leren.

In de formulieren vond ik opnieuw een onvolkomenheid die invloed heeft op de tafelpunten. Na correctie zouden de nr 1 en 2 gelijk zijn geëindigd en dus allebei 3 punten krijgen i.p.v. 4 en 2. Dat dit bij de Rode Draken gebeurt, is voor mij nog meer aanleiding om erop te hameren dat iedereen minimaal zijn eigen score controleert.
Nog een weetje: In de vier gespeelde rondes en ook meegedaan heeft Emmy het minste aantal keer mahjong weggegeven. In 49 spelletjes gaf ze slechts 3x Mahjong weg.

0 reacties op “Je blijft leren…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: