Competitie

Wat een avond…

Ik zoek mijn tafel op en dat is deze keer tafel 4. Zou dat ook de eindscore worden? Ik speel tegen Mieke, Yvonne en Eric en dat is toch wel heel veel ervaring bij elkaar. Dan ben ik nog maar een groentje. Yvonne snel en doeltreffend, Eric rustig en onvoorspelbaar en Mieke analytisch en bij voorkeur dicht spelend. Het gaat een zware dobber worden.
Ik had me goed voorbereid en wilde speciale aandacht besteden aan het nonverbale. Van het knipperen met de ogen, het schuifelen met de voeten, het onnodig verzetten van de stenen of het plaatsen van de handen.

In de oostronde geef ik 3x weg en sta op de vierde plek. In het vijfde spel herstel ik me met het behalen van een 40-punten mahjong.
In het 6e spel speelde ik op zuiver. Ik had helaas nog een bamboe 5 staan die nog niet gespeeld was en het spel was heel aardig op weg. Ik speel tekens negen weg en ga over op verdedigen. Laat ik nu gelijk daarna tekens 1 pakken die, als ik direct bamboe vijf weg had gespeeld, een selfpick had opgeleverd. ‘Weet je wat ik gooi nu toch bamboe 5 en.. er gebeurt helemaal niets. Eric gooit daarna tekens negen weg en ik haal alsnog mijn mahjong binnen. Na de zuidronde ga ik aan kop en dat hou ik vast in de westronde, maar Yvonne komt akelig dichtbij.

Spel 13 doet me de das om. Ik geef een mahjong aan Eric. In de Noordronde nog 1x remise en 2x een selfpick van Yvonne. In spel 15 beleef ik m’n dieptepunt. Heb een mooie hand staan en heb nog 1 steen nodig. Ik tel in mijn hoofd en kom aan acht punten. Ik heb o.a. kringen 2 nodig en deze wordt weggegooid. Ik roep ‘Mahjong’ en draai mijn stenen om maar realiseer me onmiddellijk dat ik de steen zelf had moeten pakken om aan de acht punten te komen. 40 punten zomaar weggeven dat is flink balen. Gelukkig blijf ik tweede en haal 2 wedstrijdpunten binnen. Wat een avond…

Formulierenanalyse:
Na drie competitieronden tellen we gemiddeld 7 fouten per avond. In de derde ronde waren er twee formulieren waarbij de fouten invloed hebben op de verdeling van de tafelpunten. Meest opvallend is wel de fout waarbij de tafelpunten zelf niet goed worden genoteerd (0, 2x 1 en 1x 2 en dus geen 4). Nog een weetje uit de analyse: Wie is er het gulst met weggeven? Na 3 ronden is dat Antoinette, ze gaf van de 48 gespeelde spellen 14x mahjong weg.

0 reacties op “Wat een avond…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: