Competitie

Bernadet bedankt

Afgelopen dinsdagavond stond de zevende en laatste ronde van de Oostperiode op het programma. Daarin zou worden bepaald wie die eerste periode zou winnen (en daarmee toegang krijgt tot de halve finale van de nieuwe bekercompetitie). Omdat ikzelf een kanshebber op die begeerde periodetitel was, rekende ik vooraf de scenario’s door. Ik concludeerde dat mijn kansen daarop behoorlijk groot waren.
De loting had uitgewezen dat ik aan tafel zou zitten met Yvonne, mijn voornaamste concurrent. Zelfs als zij de partij zou winnen kon ik nog periodekampioen worden wanneer ik in haar buurt bleef en tweede werd. Maar goed, ook Bernadet en Jacqueline kunnen een aardig potje mahjongen…

Ronde 7 van de Oostperiode

Ik trok de Oostenwind en kon dus de hele partij schrijven. Dat vind ik een voordeel omdat je dan beter op de hoogte bent van de stand. Het eerste spel begon goed voor mij omdat Yvonne de winnende steen weggooide voor een vrij waardevolle mahjong van Bernadet. Toen Yvonne echter driemaal mahjong maakte in de volgende vier spellen (inclusief een aardige selfpick) begon ik ‘m een beetje te knijpen. Ze ging na zes spellen ruim aan kop en ik bungelde onderaan.
Gelukkig kon ik haar kunststukje kopiëren, zodat ik weer in de ‘veilige zone’ kwam te bivakkeren. Yvonne gaf zich echter niet gewonnen en maakte mahjong met zuivere versprongen chows, door mij gegeven. Toen ik vervolgens ook Bernadet uitgooide werd mijn situatie weer penibel.

Billenknijpend zag ik dat ze mij de twee punten probeerde af te nemen.
Toen Bernadet vervolgens zelf een fraaie hand – mixed triple chow, all types, outside hand – wist te vervolmaken ontstond een nieuwe, voor mij voordelige, situatie: Bernadet snoepte Yvonne de vier punten af! In het voorlaatste spel vergrootte ik haar voorsprong nog door haar, niet echt bewust, een flinke mahjong te geven. Met een zelfgetrokken mahjong zou Yvonne desondanks nog kunnen winnen. Ik gaf haar wel die kans door haar meteen nadat ze dankzij mij een 6-7-8-chow van ringen maakte ook nog van een bamboe 6 te voorzien voor de volgende chow. Dom natuurlijk…!

Net toen het echt zenuwslopend werd, hoorde ik Bernadet opnieuw ‘mahjong’ zeggen. Opgelucht kon ik dus constateren dat ik de Oostperiode op mijn naam had geschreven. Yvonne kwalificeerde zich overigens ook voor de halve bekerfinale omdat Leny niet won aan tafel 4. Bovendien neemt ze de koppositie in de seizoensranking van me over…
In de Groene Draken-groep is Riks ster snel rijzende. Hij won vijf van de zeven partijen en schreef soeverein de periode op zijn naam. Hij lijkt niet van plan – met een ticket voor de promotiewedstrijden op zak – het nu rustig aan te gaan doen.

Eric

0 reacties op “Bernadet bedankt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: