BASS

Luuk bespeelt de BASS het succesvolst

Nu de zomervakantie ten einde loopt is het weer de hoogste tijd om de – schoongemaakte – mahjongspellen weer uit de dozen te halen. Het verheugende aantal van 32 clubleden greep de eerste gelegenheid daartoe aan door naar La Place Dreefzicht te komen voor de tweede editie van de Bamboe Acht SeizoenStart.

Om 9 uur koos iedereen een ‘flikkerende’ gadget met een spelersnummer, waarna we bij het ontbijt konden bijpraten na twee mahjongloze maanden (in clubverband, tenminste). Een uur later klonk het vertrouwde ‘gekwetter’ van de ‘mussen’, de en al snel ook weer de eerste ‘pung’, ‘chow’ en ‘mahjong’.

Vooraf had Luuk de hoop uitgesproken om bij mij aan tafel te komen om mij in een directe confrontatie aan tafel te verslaan. Zover kwam het niet. Luuk vond echter nog een ander doel. Het dressoir in huize Van Balkum staat al vol met zijn mahjongtrofeeën (van elk recreanten-toernooi of clubtoernooi minimaal één), maar tijdens de eerste editie van het BASS-toernooi stond hij met lege handen.

Daarin wilde hij verandering brengen.
Dus terwijl de meesten van ons ongedwongen en ontspannen aan tafel plaatsnamen streefde Luuk naar weer een prijs. En verduiveld, in vier ronden morste hij slechts een punt en won ons openingstoernooi op overtuigende wijze. Zijn ‘geheim’ wil hij niet verklappen…

0 reacties op “Luuk bespeelt de BASS het succesvolst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: