Valentijnstoernooi

Ons eerste Valentijnstoernooi

Louter positieve geluiden vernamen we ver voordat het toernooi zou gaan plaatsvinden. We moesten meedoen werd er gezegd; zo’n mooie locatie, veel gezellige clubleden, prima verzorgd en georganiseerd, allemaal ingrediënten die we niet mochten missen.Nu hebben wij reeds twee toernooien meegemaakt die ons goed bevielen, dus waren wij sowieso voornemens te deel gaan nemen ons eigen clubtoernooi. Wij dus rap inschrijven, daar de animo enorm zou zijn en wij niet buiten de boot wilden vallen. Nadat dat gelukt was en wij het bedrag hadden overgemaakt waren we verzekerd van een topdag in de maand februari aan een toernooi waarvan de naam altijd tot de verbeelding zal blijven spreken.

Yvonne had zich opgegeven om koek te bakken en daar werd nog menig nootje over gekraakt. Wat zou goed zijn? Moesten er hartjes overheen, marsepeinlaag met mahjongstenenfoto, of de taart in hartvorm? Uiteindelijk is het de standaardversie geworden ter grootte van een bakplaat naar oud Vlaams recept.Eindelijk was het zover. Na weken wachten en veel verhalen van clubleden verder, reisden we zaterdagochtend af naar het ons zo geliefde, pittoreske Heemstede.

Aangekomen bij het Hageveld College zagen wij reeds dat de uitspraken over de schoonheid van de locatie niets gelogen waren, prachtig schoolgebouw in schitterende omgeving. Nadat we de auto voor de deur geparkeerd hadden – we waren redelijk vroeg, want we wilden niets missen van deze spannende romantische dag – hebben we ons bij de recreantentafel van Ronald en zijn dochter Naomi ingeschreven en kregen we de tafelindeling voor de rest van de dag.
Helaas speelden we de hele dag niet samen, maar dat is niet meer dan jammer.

De met veel zorg en liefde gebakken koek gaven we af aan José en zagen tevens dat er aan koek vandaag geen gebrek zou zijn. Van diverse ‘vreemde’ toernooispelers hebben wij gehoord dat ze dat zo’n topinitiatief vinden van de Bamboe8-clubleden. Na wat socializen met diverse nauw aan het hart liggende clubleden kon het toernooi eindelijk beginnen. Het leuke van dit toernooi is natuurlijk dat er zoveel bekenden meedoen, dat je bij elke ronde wel met gezellige (lees mede-clubleden) aan tafel zit. Dit maakt het absoluut relaxed en de sfeer aan de tafels was hoor- en voelbaar door de hele zaal.

Het toernooi liep gemiddeld voor ons, en met z’n tweeën haalde we zeventien tafelpunten, en dat is er altijd nog eentje meer dan de uiteindelijke winnaar. Wellicht is het een optie om voortaan samen op een stoel te gaan zitten om de concurrentie het hoofd te bieden.

Geacht bestuur, organisatiecomité, scheidsrechters, fotograaf, inschrijfcomité, mensen van de catering, mede-clubleden en eenieder wie we vergeten zijn, we bedanken jullie hartelijk voor het inderdaad top georganiseerde toernooi. We hebben echt genoten. Jullie en alles eromheen maakte de dag voor ons onvergetelijk.

Met vriendelijke groet, Yvonne en Rik

Andere artikelen:
Site Mahjongbond
Site Mahjongnews (Engelstalig)
Site Het Groene Hart
Artikel Heemsteedse Courant

0 reacties op “Ons eerste Valentijnstoernooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: