Toernooien

Luuk grijpt de Nationale Titel!

Zaterdag leverde onze club een kwart van het deelnemersveld bij het Nederlands Kampioenschap Mahjong voor recreanten in Hengelo. Van de zeven Bamboe Acht-recreanten bewezen Lies en Luuk vorige week op het Skôn Spel-toernooi over goede vorm te beschikken; ze werden in Oss eerste en tweede. Fenne Schuurmans – het andere NMB-jeugdlid – zei tegen Luuk dat hij de volgende week zou kunnen winnen.

De eerste ronde verliep voor Luuk voorspoedig. Aan tafel met o.a. Ineke en Antoinette scoorde hij 4 tafelpunten, net als Winnifred. In de tweede ronde moest Luuk zijn meerdere erkennen in Janny van der Meer (ENMV), waardoor hij op 6 punten kwam.
Lies wist die ronde wel te winnen en kwam dus ook op 6 punten. Janny en Franka de Vries (Schoon Spel) leidden op dat moment met de maximale score.
De derde ronde wist Luuk weer te winnen, maar Franka deed dat ook. Janny scoorde 1 punt, wat Luuk op de tweede plaats bracht. Lies voegde 2 tafelpunten aan haar totaal toe.
In de laatste ronde wonnen Luuk, Janny en Lies alledrie hun tafel. Luuk vroeg aan Franka hoeveel punten zij had gehaald. Plagend zei ze ‘Vier’, maar kort daarop vertelde ze dat ze een ‘nul’ had gescoord.

Luuk kon zijn geluk niet op: ‘Pap, ik ben Nederlands Kampioen!!’
Ook Lies haalde Franka nog in dankzij een hogere mahjongpuntscore en kwam zo als tweede clublid op het podium.

Ook enkele competitiespelers van onze club presteerden uitstekend. Yvonne boekte een monsterscore in de eerste ronde (477), maar zakte daarna wat weg. Harry, Mieke en Nino ontliepen elkaar niet veel en eindigden – net buiten het podium – op de resp. 4e, 5e en 6e plaats.


Luuks prestatie inspireerde Jan tot het maken van het volgende filmpje 
(klik op het plaatje om het af te spelen)

Verslag op de NMB-site

Eric

0 reacties op “Luuk grijpt de Nationale Titel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: