Clubtoernooi

Een debuut dat naar meer smaakt

De avond voor het eerste clubtoernooi. Man en kinderen op de camping achtergelaten, thuis gaan slapen. Wekker gezet, nieuwe scorekaart gemaakt en dan: Zenuwen. Ga ik wel mahjong maken, hopelijk geen valse mahjong of dode lat, misschien wel een hele mooie selfpick met 88 punten. Nu toch maar naar bed en uitgerust opstaan. Rustig ontbijten kopje koffie en op weg.

In de Princehof aangekomen staan de tafels klaar en is de zaal gezellig gemaakt.Na de loting mag ik op tafel 5 beginnen met Bertie, Liesbeth en Bernadet. Met deze dames vormen wij het (hopelijk winnende) team van de dag [pruimebloesem, red.]. Na een paar leuke mahjongs met bij elkaar gesprokkelde puntjes kwam ik door een selfpick op voorsprong te staan.
Uiteindelijk de 4 tafelpunten binnen weten te halen. In de tweede ronde aan tafel met Cock, Monique en Ronald. Ronald opent met een selfpick van 57. Dat begint goed. Gelukkig zelf daarna ook een selfpick van “maar” 14, maar dat loopt de achterstand toch een beetje in daarna niet veel soeps meer gehad. Door de mahjong van Monique in de laatste minuut kom ik net 1 punt te weinig voor een tafelpunt. Helaas. Nu eerst naar de goedverzorgde lunch.
Na de lunch vol goede moed verder aan tafel met Wil, Annette en Mieke. Wil kwam snel op kop. Gelukkig nog 2 tafelpunten. Tussenstand, beetje in de middenmoot met 6 tafelpunten.

De vierde ronde aan tafel met onze jongste speler Luuk, Winnifred en Ellen. Ik begon met een gekregen mahjong van 35 met meteen erna een selfpick van 30. Daarna nog een mahjong van 41 en de 4 tafelpunten zijn binnen.
Na een korte rustpauze buiten mochten we met z’n allen naar de prijsuitreiking. Tot mijn eigen verbazing had ik in de vierde ronde de hoogste hand wat een gelukspoppetje opleverde.
Waar ik had gedacht in de middenmoot te eindigen, werd ik zowaar nog 9e.
Als afsluiting hadden we een heerlijk, goed verzorgd Indisch buffet van Toko Sil. Al met al was het een zeer geslaagde dag.

0 reacties op “Een debuut dat naar meer smaakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: