Toernooien

Negen vragen aan een competitiedebutant

Ronald was een van de acht clubgenoten die in 2014 de stap zetten van recreant naar competitiespeler. Zeven van hen begonnen hun ‘carrière’ bij het Kongroverstoernooi in Zaandam. Ronald interviewde zichzelf over zijn debuut.

Hoe was je voorbereiding?
Vanaf 1 januari veel mahjong gespeeld op de tablet en bijna iedere dag even de scorelijst bekeken. Gisteravond het plan van aanpak voor het Green Dragon Open NK Mahjong toernooi bijgewerkt en om twaalf uur naar bed gegaan en heerlijk geslapen.

Had je een specifiek doel?
Ik had geen heel hooggespannen verwachtingen maar wilde zeker geen laatste worden. Dus vooral sfeer proeven en vrijuit spelen.

Hoe was de reis naar Zaandam?
Was erg gezellig. Ik heb Janie opgehaald in Santpoort en zijn gezamenlijk verder gereden. Samen kletsen over het debuut als competitiespeler op een toernooi. Dit ging met name over verwachtingen en de aanpak. Heerlijk om zo een toernooi te beginnen en je leert nog eens een clubgenoot een beetje beter kennen.

Wat vond je van de locatie en de organisatie?
Een prima locatie met geweldige vrijwilligers. Zeer ongedwongen sfeer waarbij je zowel de deelnemers als de organisatie zag genieten. Complimenten voor de organisatie. Zeker een aanrader.

Hoe verliep de 1e ronde?
Een prima tafel met deelnemers om mee te beginnen: twee debutanten en twee ervaren competitiespelers die zoveel als mogelijk, binnen de spelregels, rekening hielden met de debutanten. Een aantal spelletjes wachtend maar slechts 1x mahjong. Eindresultaat 0 tafelpunten. Even schot “als dit maar niet zo blijft” door mijn hoofd.

Wat viel je bij het spelen op?
De opbouw van de muur en verdelen van de stenen plus het bepalen van het strijdplan gaat sneller. Ik was toch nog een aantal keren de stenen aan het sorteren terwijl ik zag dat de anderen al hun strijdplan klaar hadden. In het begin worden wel heel veel winden en draken weg gegooid. En het derde punt is dat er veel kleine mahjongs vallen en zeer verdedigend wordt gespeeld.

Wat was het leukste moment?
Dat waren er wel wat meer. De prima prestatie van Annet en Luuk. De opvallende resultaten van de debutanten t.o.v. de gelouterde competitiespelers. Maar het mooiste was misschien wel de 3e ronde. Ik zie dat Yvonne en Wil aan dezelfde tafel aanschuiven. Ik hou even de adem in en roep mezelf tot de orde. Maak het beste ervan en focus je niet op deze twee kanjers van de club. Opeens krijg ik de wong over me en maak de ene naar de andere mahjong. Ik pak de 4 tafelpunten en geniet van het moment.

Ben je tevreden met de einduitslag?
Ja, zeer tevreden (7 tafelpunten). Wel twee keer te weinig punten geteld (eenmaal 1 punt en eenmaal 3 punten). De 35e plaats is net in de bovenste helft en geeft uitdaging genoeg om te verbeteren. Slechts van een clublid vind ik het jammer dat zij boven me staat :). (zal geen namen noemen).

Wat doe je na het toernooi?
Eerst lekker boerenkool eten en dan languit op de bank filmpje kijken. Daarna alles klaarleggen voor de halve marathon van Egmond. Met mooi weer je hoofd leeg maken na een dag waarop je hersenen flink hebt laten werken.

Drie van de zeven competitiedebutanten.

0 reacties op “Negen vragen aan een competitiedebutant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: