Toernooien

Zaterdag de 13e

Zaterdag 13 december is een dag die ik niet snel zal vergeten. Na een klein weekje kwakkelen haal ik clubgenootjes Cock, Wil, Kanna en Bernadet op. Om kwart over acht vertrekken we vanuit Bennebroek richting Hooglanderveen voor het jubileumtoernooi van de 10-jarige Nederlandse Mahjong Bond. Het is eigenlijk net of ik naar het werk rij (Ik werk in Amersfoort Noord bij RAET). De reis gaat voorspoedig en binnen het uur stappen we het gezellige complex binnen. Even een rondje lopen, kopje koffie drinken en standaard even langs bij Janco’s stand. Bij Yvonne het spelersnummer ophalen…..nummer 22 moet het gaan doen vandaag. Wat zegt het gevoel?? Terwijl het lichaam druk bezig is met verder herstel schieten de sentimenten alle kanten op.

Laten we vooral ronde voor ronde bekijken en de WONG ze gang laten gaan. In de eerste ronde haal ik 2 tafelpunten en dat is toch alweer een aantal toernooitjes terug dat ik zo ‘sterk’ begon. Het mooiste was dan ook nog dat ik niet eens tevreden was omdat ik in het laatste spelletje zelf de beoogde 4 tafelpunten weg gaf. Op naar het heerlijke gebak en een kopje koffie. Natuurlijk ook even met de clubgenoten de tussentijdse resultaten uitwisselen.
Ronde 2 verloopt iets trager, maar na een stroeve start haal ik de 4 tafelpunten binnen. Totaal na twee rondes is dus 6 punten. Dat is gelijk aan het gemiddelde van de laatste toernooien die ik heb gespeeld. Een lekker gevoel dus om dit aantal al te bezitten na twee rondes.
Na een prima lunch wellicht met een iets te goed gevoel gestart, want ik geef gelijk de eerste twee spelletjes mahjong weg. Een inhaalrace is noodzakelijk om alsnog 4 tafelpunten te scoren [wat met drie mahjongs op rij uitstekend lukte, red.].

In de 4e ronde merk ik dat ik een gewoontedier ben, want ook de eerste twee spellen geef ik mahjong weg. Gelukkig spelen we in deze ronde lekker snel en blijft het spannend tot het laatste spel toe. Ik eindig dat met een self drawn mahjong en pak daardoor de 1e plek en de 4 tafelpunten. Wat een weelde….14 tafelpunten. ‘Een top 5-plek zit erin’, denk ik nog.
Ja, en dan – laat ik heel eerlijk zijn – komen alle perikelen over witte, groenen en rode draken ook weer die hersenpan binnen. En ja, voor mij dus een overwinning met een gouden…..of moet ik zeggen met groen randje. Jeroen sprak dus bij de aankondiging de juiste woorden. Het was een mooi toernooi voor Bamboe Acht. Een prijs voor Winnifred en bij de competitie een clean sweep (is dit ooit eerder voorgekomen? [Nee, red.]). Voorlopig kan ik hier weer even op teren…

supertrio: Jessica – Ronald – Aty

Ronald

0 reacties op “Zaterdag de 13e

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: