Competitie

De laatste selectieavonden

Het is 29 november en nog drie avonden te gaan van de selectie-wedstrijden. Het is een drukte van belang op de clubavond, er zijn 10 tafels bezet. Een gezellige drukte zoals altijd. Na een kop koffie genuttigd te hebben gaan we lootjes trekken om te weten aan welke tafel we zullen plaatsnemen. Mijn tafelgenoten voor vanavond zijn Nino, Janny en Cock. We wensen elkaar een gezellige avond toe en na de toeter gaan we beginnen met spelen. Het eerste spel sluit ik af met een self-drawn waardoor ik een mooie voorsprong opbouw. Dit belooft veel goeds dacht ik nog, maar schijn bedriegt. Zoals eenieder ondertussen wel weet komt er ook een hoop geluk bij kijken en dat was niet meer op mijn hand. Zowel Nino als Janny wisten mij heel vlug van een voorsprong op een achterstand te zetten. De ene zelfgepakte mahjong na de andere kreeg ik om mijn oren, maar het bleef gezellig.

Dit kon ik natuurlijk niet op mij laten zitten en pakte ze terug met een paar mahjongs. Het laatste spel was beslissend voor wie die avond af zou sluiten met de meeste tafelpunten, want we lagen dicht bij elkaar; Nino had -46, Janny +48, Cock -61 en ik had +59. Een self-drawn zou veel kunnen veranderen maar we sluiten het laatste spel af met remise. Dit viel in mijn voordeel uit en ik kon weer 4 tafelpunten op mijn lijstje bijschrijven.

Op 6 december gaan we de op een na laatste avond van de selectie in en het is mijn eer te na om zonder tafelpunten naar huis te gaan. Na gezellig weer een kop koffie genuttigd te hebben ga ik kijken wie vanavond mijn tafelgenoten zijn. Ook deze keer was het een volle zaal wat ten goede komt aan de gezellige sfeer. Dit keer zijn Bernadet, Shui Ying en Bertie mijn tafelgenoten. De start was weer niet zo best en ik lig direct alweer op achterstand. Na een valse mahjong (niet van mij) bleef ik op achterstand staan, maar ook nu weer keert het geluk. Na een kleine mahjong in ronde 4 haal ik mijn punten binnen om in de vijfde ronde terug te slaan met een mahjong van Big Three Dragons. Mijn avond kon niet meer stuk en na nog een paar mahjongs sloot ik deze avond wederom af met de maximale tafelpunten.

Annets grote drie draken

Op 13 december spelen we de laatste avond van dit jaar en tevens de laatst avond voor de selectie. Ik liep geen gevaar meer op maar voor diverse spelers was het nog spannend of het ze zou lukken om bij de eerste 16 te komen of niet. Deze avond waren mijn tafelgenoten Irene, Anoeska en José. Ook deze avond begint voor mij slecht, na enkele rondes is de achterstand opgelopen tot -76. Maar zoals diverse avonden hiervoor sla ik vlug terug en zet mijn achterstand na een paar rondes om in een voorsprong van +107. Maar dan komt het laatste en beslissende spel er weer aan, want zoals iedereen weet kan een voorsprong vlug verloren gaan en blijft het spannend tot de laatste minuut. Geef ik in de laatste ronde de mahjong weg aan José waardoor mijn grote voorsprong niet groot genoeg was om haar voor te blijven, zij haalt een mahjong van 43 punten en streeft hierdoor mij voorbij. We sluiten de avond dan ook af met 2 tafelpunten voor mij, waardoor ik op de 2e plaats eindigt.

Het leuke van deze selectiewedstrijden is dat iedereen er aan kan deelnemen, of je nu recreant of competitiespeler bent. Dat blijkt ook wel als je kijkt naar de eerste 16 spelers, hier staan recreanten en competiespeles door elkaar heen. Ik vind dit een succes. Ik wens iedereen gezellige feestdagen en een goed en gezond begin voor 2012 en we zien elkaar weer op 10 januari 2012, de eerste clubavond.

Annet

0 reacties op “De laatste selectieavonden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: