Clubtoernooi

Geslaagd eerste clubtoernooi

Eén van de initiatieven van het clubbestuur was het organiseren van een toernooi exclusief voor clubleden. Belangrijkste doel is het clubgevoel aan te wakkeren en te onderhouden door zo veel mogelijk al gearriveerde en pas toegetreden spelers samen te brengen. Niet alleen om vier rondes te spelen, maar ook om gezellig samen de lunch te gebruiken en na afloop te dineren.  Het overgrote deel van de 40 leden meldde zich aan, inclusief diegenen die op dinsdagavond andere verplichtingen hebben. In een prachtig ingerichte zaal stortten uiteindelijk 28 mahjongers zich in het avontuur na de openende gongslag van Luuk, Nederlands jongste mahjongspeler. De sfeer aan tafel was gemoedelijk en waar nodig hielp men elkaar. De regels moesten natuurlijk wel worden geëerbiedigd. Dus viel hier en daar wel eens een ongeldige mahjong of zat men met een dode hand.

Regelmatig klonk een diepe zucht, een enthousiaste kreet, een teleurgestelde kreun of een aanstekelijke lach. We konden rekenen op de geweldige diensten van Casca-medewerkster Ingrid, die zorgde dat we qua catering niets te kort kwamen. Halverwege de dag prijkten twee ietwat verrassende namen aan kop van de ranglijst. Len en Annet gingen met een 100%-score aan de verzorgde lunch. In de derde ronde kwamen ze er beiden niet echt aan te pas. Na die ronde bevolkten – met Wil, Yvonne en Eric – louter competitiespelers de top-3. Alleen Yvonne wist daar te blijven. Met een ultieme, flinke self-pick won de Amsterdamse klasbak probleemloos het toernooi. Len bewees dat het dipje in de derde ronde een vergissing was door op indrukwekkende wijze haar tafel te winnen en de tweede plaats voor zich op te eisen. In een spannende, trage partij waagde JanW een geslaagde sprong op het podium.

Lenneke (2e) – Yvonne (winnaar) – Jan (3e)

0 reacties op “Geslaagd eerste clubtoernooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: