Competitie

Hans is clubkampioen!

Gisteravond was dan eindelijk het moment aangebroken waarnaar heel mahjongend Kennemerland uitzag; de finale om het clubkampioenschap. Aty en JanW pasten er zelfs hun vakantie voor aan.Bij het betreden van de speelzaal weerstond niemand de aantrekkingskracht van de smaakvol ingerichte uitstaltafel. Daar stond ze dan, de door Christien speciaal voor deze gelegenheid geschapen, elegante wisseltrofee; een creatie die tot op de avond zelf in nevelen bleef gehuld. Voor de winnaar maakte de Schoonhovense kunstenares bovendien een fraaie broche, als blijvend bewijs van zijn/haar prestatie.

Geïnspireerd door al dit moois, maar ook een tikkeltje nerveus betraden de vier finalisten (Aty, Eric, Hans en Yvonne) de arena, een originele mahjongtafel op het podium van de zaal. De witte, cijferloze stenen schenen nog indrukwekkender dan anders. Yvonne leek de meeste last te hebben van wedstrijdspanning. Bij elk van de vier mahjongs van de oostenwindronde – twee voor Hans, twee voor Eric – was zij de gulle gever. In het daaropvolgende spel repareerde ze, schijnbaar moeiteloos, de schade met een self-pick van 26 punten. Hans kopieerde die prestatie en Yvonne deed er nog twee winstspellen bovenop, zodat halverwege Eric en Aty in de min stonden.

Tijdens de ronde waarin de westenwind heerste haalden Aty en Yvonne elk een self-drawn mahjong. Maar Hans en Eric knokten terug door beiden een spel te vervolmaken. Yvonne nam wel de leiding. In het 13e spel nam Eric de tweede plaats over dankzij een pure straight, half flush. Aty stoomde vervolgens vervaarlijk op dankzij twee mahjong, waaronder een zelfgetrokken. Het laatste spel ging in bij een stand waarin ieder nog kansen had: Aty -61, Hans -8, Eric +8 en Yvonne +61. Ongelukkigerwijs trok Aty de eerste nieuwe steen van de verkeerde kant van de muur waardoor ze met een ‘dode hand’ zat. Eric verzamelde vlot een kansrijke hand, maar Hans pakte zelf de pe-ling en riep het winnende ‘Hu’. De waarde van 17 punten was genoeg om Eric en Yvonne te passeren en zo haalde Hans de begeerde titel binnen.

De Amsterdammer verscheen ook al met de beste resultaten in de finale dus zijn zege was zeer verdiend. Voorzitter Wil ging snel over tot de prijsuitreiking waarbij elke finalist een bos tulpen en een certificaat ontving. Hans kreeg de kampioenschapsbroche opgespeld en mocht de wisseltrofee koesteren. Champagne maakte deze spannende avond extra speciaal.

Bekijk de door Nino gefilmde prijsuitreiking (via Facebook)

Statistiek

EricHansAtyYvonne
aantal mahjongs4534
aantal selfpicks0222
aantal weggegeven mahjongs0334
hoogste mahjong30221426
-17+67-86+36

0 reacties op “Hans is clubkampioen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: