Valentijnstoernooi

Une première fois à Heemstede

Oeps! Daar vond ik mezelf opeens geconfronteerd met een zware en ongewone opdracht; een stuk schrijven voor de blog van de website van Bamboe Acht.Het is zaterdagavond elf uur, het Valentijnstoernooi is afgelopen en ik zit te staren naar een maagdelijk stuk papier. Om te beginnen … was er de regen, die ervoor zorgde dat we niet de fiets konden pakken naar Heemstede. Als je me in mijn hart kijkt was ik daar, eerlijk gezegd, niet zeer rouwig om… Krap twintig minuten met de auto en we bevonden ons voor de deur van de toernooilocatie. Daarachter ontdekte ik een magnifiek college dan niets heeft uit te staan met de sjofele Parijse pendanten.

Eerst een kopje koffie en vervolgens naar de registratietafel. Daar ontvingen we een schattig gouden hartje met ons spelernummer om op onze kleding te spelden. Erg charmant! Alles was tot in de puntjes georganiseerd (or, as the French put it “Tout est réglé comme du papier à musique”). De competitie startte om tien uur. Ditmaal begon ik mijn exploot gelukkig niet met een valse ‘chicken hand’ zoals in Berlicum, maar haalde de volle buit binnen in een partij-op-een-zakdoek (ik won met slechts 12 mahjongpunten).

Deze overwinning werd helaas niet gevolgd door veel andere successen. Zouden de taartjes, cakes, drankjes en andere heerlijkheden die ik met smaak had verorberd dan toch … Werd ik dan gestraft voor mijn schrokkerige gulzigheid? Niettemin – na twee gevoelige nullen te hebben geïncasseerd in de tweede en derde ronde – slaagde ik er met veel moeite in mijn toernooi nog enigszins te redden. Mijn vriend Eric was gelukkig zo genereus mij in de laatste ronde enkele mahjongs te gunnen, zodat ik achter toernooiwinnares Dimphy nog twee punten kon scoren. Daarvoor bedank ik hem hartelijk evenals de hele ploeg van Bamboe Acht voor de voortreffelijke organisatie van dit toernooi dat me veel mahjongplezier gaf. Vive la Saint Valentin!

Thérèse

0 reacties op “Une première fois à Heemstede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: