Competitie

Volle bak dankzij nieuwe leden

Gisteravond heette clubvrouwe Wil vijf nieuwe leden (Annet, Betty, Janie, Leny en Rietje) hartelijk welkom op de 12e Bamboe Acht-avond van het seizoen. Shui Yin – de zesde nieuwkomer – ontbrak. Ook Dini gaf aan onze vereninging binnenkort te komen versterken. Met hen vonden nog 26 leden de weg naar De Princehof, waardoor maar liefst acht tafels volledig werden bezet.Op vier daarvan speelde zich de zevende competitieronde om het kampioenschap af.

Vooraf was Aty daarover het meest tevreden omdat zij in dit verband pas tweemaal had kunnen spelen. Die beide keren trok ze overigens de tafelwinst naar zich toe (‘Dat dan weer wel’, zou ze hebben kunnen zeggen …). In gezelschap van Janny, Mieke en Eric lukte haar dat nu niet. Tijdens een partij met zeven self-drawn mahjongs (op dertien spellen) liet Mieke er geen misverstand over bestaan wie de 4 punten ging halen. Met twee ‘self-picks’ in de eerste vijf spellen legde ze een solide basis voor haar verdiende zege. Ook Janny kende een goede start, maar toonde zich in de slotfase de gulheid zelve. Met een overtuigende eindsprint (drie ‘self-picks’) verdedigde Eric zijn voorlopige play-offplek succesvol.

Koploper Hans haalde evenmin de volle winst. In een nek-aan-nekrace bleef Mirjam hem verrrassend een steenlengte voor.Aan tafel 1 verkleinde JanW zijn achterstand op de Hans en Eric. Samen met Nino verdeelde hij de mahjongs, Len met een troostpunt en Anoeska met lege handen naar huis sturend.Yvonne leek ‘schade’ op te lopen in haar pogingen zich in de top-4 te nestelen. Viony heerste tot aan de laatste twee van veertien spellen in een snel gespeelde ronde. Dankzij twee mahjongs – waaronder een waardevolle zelfgetrokken – claimde de nationaal kampioene de zege alsnog. Kwaliteit verloochent zich niet…

Aan de recreatieve tafels vermaakte men zich ook uitstekend. Voor Wil betekende het tikje dat Peter uitdeelde geen averij, zoals ook de andere vier competitiespelers (Jeroen, Nelleke, Heleen en Marjolijn) aan tafel 8 niet om de knikkers speelden. Voor Heleen was dat jammer maar zijn kan zich troosten met de prijs voor de hoogste mahjong van de avond. Zo’n prachtig ‘vier kleine winden’-spel haal je niet elke keer!

0 reacties op “Volle bak dankzij nieuwe leden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: