Cursus

Cursisten aan het woord

Wat vinden Casca-cursisten nou eigenlijk van mahjong? Gaan zij verder op het ingeslagen mahjongpad?

“Lang geleden speelden we met ons gezin mahjong. Het spel had mijn man meegebracht op een van zijn vele reizen. De kinderen en ik vonden het een moeilijk spel en er hing ook altijd een beetje magie omheen. Goede herinneringen! Toen vorig jaar het spel in de mooie doos weer mijn aandacht trok en ik toevallig (?) hoorde dat de ouders van mijn buurvrouw een cursus mahjong hadden gevolgd werd ik nieuwsgierig. Het enthousiasme van die mevrouw over de cursus van Wil en de speelavonden trokken mij over de streep, want ik vond het  wel erg jammer om mijn wekelijkse koorrepetitie dan drie maanden op te moeten geven. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Op de beginnerscursus leerde Wil ons met veel plezier, stap voor stap de basis en de vele mogelijkheden van het spel. De vervolgcursus heeft mij echt het inzicht gegeven, dat het spelen nog boeiender maakt. Ik speel ook op de computer, maar mijn voorkeur heeft het samenspelen op de club. Bamboe Acht, ik kom eraan!” – Janie –  

“Via Buurtlink kwam ik op de site van Bamboe Acht, mijn interesse was gewekt daar wij al jaren mahjong spelen, maar dan op de Amerikaanse manier.Voor meer informatie mocht ik komen kennismaken op de speelavond en dat was zo leuk en leerzaam, dat ik de cursus ben gaan volgen en nu zelfs lid ben geworden van Bamboe Acht, waar ik mij helemaal thuis voel!” – Rietje – 

“Ik heb de cursus Mahjong gevolgd omdat ik bij toeval op de cursuslijst van Casca zag dat in Heemstede deze cursus werd gegeven. Al jaren was ik hiernaar op zoek. Het was een cursus met de nieuwste algemene en in de vervolgcursus de internationale spelregels.Precies waar ik op zat te wachten. Lang geleden heb ik veel mahjong gespeeld. De spelregels van toen waren aardig in de herinnering weggezakt. Bovendien waren ze nogal divers: iedereen deed maar wat of had zo zijn eigen opvatting, bleek iedere keer als ik weer eens een potje deed. Deze cursus heeft me inderdaad gebracht wat ik voor ogen had: nieuwe regels en structuur voor een mooi spel, aangeleverd door Wil, onze enthousiaste en vakbekwame cursusleidster. En binnenkort ga ik het geleerde in praktijk brengen door lid te worden van Bamboe Acht, de gezellige Heemsteedse Mahjong club.”  

“Ik ben door toedoen van mijn schoondochter gaan kijken bij een demonstratiemiddag in Schalkwijk van de Mahjongclub Bamboe Acht. Hierdoor ben ik de cursus gaan doen en uiteindelijk ook de vervolgcursus omdat ik het erg leuk vind om te doen. Per 1 jan. heb ik me ook ingeschreven als lid van de Bamboe Acht. Ik begin als recreant maar misschien ga ik na dit seizoen wel competitie spelen.” – Leny – 

“Ik speelde al jarenlang eens in de ongeveer 3 maanden mahjong en wilde de puntentelling eens goed onder de knie krijgen. Tot mijn verbazing is er een geheel nieuwe puntentelling bedacht met vernieuwde Internationale en/of Europese spelregels. Wat in het begin zo makkelijk leek werd al heel gauw een “must” om je grondig hierin te verdiepen. En die spellust die dit spel opwekt werd door iedereen opgepakt. Ik merkte bij de uitnodiging om 3 maanden om vrij op de mahjongclub in de Princehof te komen spelen, dat het ook nog fijn zou zijn om de vervolgcursus te doen in de verwachting dat ik nog beter de spelregels onder de knie kan krijgen. Wat ik zo aantrekkelijk vind van dit spel is, dat je het spel met anderen voor jezelf speelt. Je dupeert geen partner. Na afloop van een spelletje is er ook nog belangstelling in welke kansen ieder had geïnvesteerd en hoe je het mahjongspel beter kon spelen” – Nicolette – 

“Een jaar geleden wist ik nog niet van het bestaan van het spel Mahjong af, alleen wat meerdere kennen van de computer.Door een schoonzus ben ik in aanraking gekomen met het spel. Zij heeft mij een beetje weg wijs gemaakt met het spel, maar dan met andere spelregels. Mijn interesse was wel gewekt om wat meer van het spel te weten te komen. Daar ik in augustus van 2010 weer wat wilde gaan doen ben ik op internet gaan zoeken waar de mogelijkheid bestaat om wat meer van het spel te leren. Hierdoor ben ik bij Bamboe Acht terecht gekomen en kon mij ineens inschrijven op de beginnerscursus. Hier heb ik veel geleerd over het spel zoals wat het spel inhoud, hoe het gespeeld wordt en de spelregels. Niet alleen het spelen van het spel is bepalend voor mij geweest om door te gaan maar ook de gezelligheid op de avonden.  Op de speelavonden heb ik ook aardig wat opgestoken van het speel en dit maakte het steeds leuker om er verder mee te gaan.Op de clubavonden kreeg ik ook niet het gevoel een buitenstaander te zijn maar een van de leden. Dit is voor mij de doorslag geweest om mij als lid in te schrijven, na het volgen van de vervolgcursus.” – Annet – 

Inmiddels hebben zich vijf nieuwe leden bij Bamboe Acht gemeld!!

0 reacties op “Cursisten aan het woord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: