Demonstraties

Mahjongdemonstratie

Vanmiddag verzorgden enkele leden van onze club een demonstratie in spellenwinkel Walhalla te Hoofddorp.

Na de afgelopen bestuursvergadering inventariseerden we de mogelijkheden tot promotie van spel en club. Penningmeester René kwam onmiddelijk daarna met het idee om in spellenspeciaalzaak Walhalla in de Hoofddorpse Tussenweg een demonstratie te geven. Op de eerste de beste zaterdag namen Wil, Jeroen, bijna-lid Annet, Eric en de ‘jongste mahjongspeler van Nederland’ (Erics zoon Luuk) de gelegenheid te baat.
Maar eerst grepen vader en zoon de door Wil en Jeroen geboden kans om hun nieuwe mahjongkamer te bewonderen en drie spelletjes te spelen aan de elektrische mahjongtafel. Een bijzondere ervaring!
Rond een uur of één plantte Wil de meegebrachte mahjongtafel centraal in de mooie winkel van Hendrik Jan Jansen en zijn vrouw Rianne. Annet was er ook al en Jeroen, Eric en Luuk arriveerden na het moeizame parkeren van de auto’s.

Kort nadat we gingen spelen arriveerde aanstaand clublid Rietje om een paar spelletjes mee te spelen. Ook Anoeska schoof even aan en aan het eind van de middag bevredigden Ellen en Henry hun nieuwsgierigheid met een bezoek. 

In wisselende samenstellingen kwamen we tot tien spelletjes, waarvan Luuk er maar liefst negen meespeelde. Om ongeveer kwart voor vier kon hij de concentratie niet meer opbrengen en besloten we op te breken.
Hoewel de winkel behoorlijk goed werd bezocht en Wil zich een waardig pr-vrouw toonde waren er niet veel mensen die serieus interesse hadden in ons edele spel. Een klant bleek een kennis te hebben die zijn eigen mahjongclubje heeft in Heemstede. Ze nam een flyer mee en dat deed ook een tiental anderen. We zijn benieuwd of we die Heemsteedse mahjonger hebben verleid om eens bij onze club te komen kijken.

0 reacties op “Mahjongdemonstratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: