Toernooien

Kampioen!

Ik heb Wil’s reactie over het toernooi in Temse goed gelezen. Vooral haar opmerking “Het feit dat ik hardop gezegd had dat ik het niet leuk vind dat er één iemand aan tafel zodanig uitloopt dat de anderen er niets meer tegen kunnen doen was blijkbaar door mijn onbewuste opgevangen als: “Ik vind het geweldig als dit gebeurt!!!”. Wil geeft dan als advies dit niet meer te doen, omdat het onderbewuste het woordje ‘niet’ niet kent. Dat heb ik goed in mijn oren geknoopt en had mij dan ook goed voorbereid voor het toernooi in Rotterdam. Ik had de dagen voorafgaand aan de bewuste dag al meerdere keren tegen mezelf gezegd dat ik kon winnen en ook graag een keer een hand met draken wilde maken, zoals Aty dat in de competitieronde tot tweemaal toe deed. Nou Wil, het werkt echt hoor!!!!! Verder had ik op de heenweg, waarbij ik met Janie en Eric meereed nog geleerd dat een mixed shifted chows alleen met één cijfer mag verspringen en niet twee, zoals ik dacht. Ik was hier zelfs zo van overtuigd dat ik bij mahjongtime al vijfmaal geïrriteerd was geraakt, omdat ik geen mahjong kon declaren. Ik vertelde hun hierover en zij lieten in koor horen dat twee verspringen alleen ‘puur’ mag. Dank je wel, Eric en Janie, want door jullie zou ik deze fout niet maken tijdens het toernooi. Anders had ik vast eenmaal een valse mahjong gemaakt en meteen strafpunten gehad.
Tijdens het toernooi kwam ik elke ronde op achterstand te staan, maar ik bleef rustig. Ik zei gewoon tegen mezelf dat het volgende potje voor mij zou zijn, liefst met een selfpick. Ik geloofde daar ook heilig in. Ik heb ook nog nooit zo veel selfpicks gehad als tijdens dit toernooi en zelfs mijn verlangen naar de hand met draken is gelukt.

In de derde ronde had ik eenmaal vanaf het begin van het spel twee groene draken en een witte draak op mijn plankje. De eerstvolgende beurt pakte ik daar een witte draak bij. En ja hoor, even later werd de groene draak weggegooid. En toen trok ik een rode draak, zou het dan echt gaan gebeuren… Naast mijn draken had ik inmiddels een pung van bamboe 2 op mijn plank en bijna een chow van andere bamboes. Toen werd de witte draak weggegooid, dus lagen er inmiddels twee pungen van draken. De chow van bamboe trok ik bij een volgende beurt ook en toen werd even later de rode draak door iemand weggegooid; kleine 3 draken en schoon spel. Wow, dat is een fijn gevoel hoor, zo’n mooie hand.

Na deze derde ronde stond ik als enige met 12 tafelpunten bovenaan. Heel spannend, maar ik kon nog steeds mijn rust bewaren. Ik kwam in de laatste ronde aan tafel te zitten met Ada Swinkels (zij stond op dat moment 3e), ene Anja en ons kersverse lid Liesbeth. Anja begon met een selfpick van 22 punten, dus was het verschil met haar meteen 120 punten. Daarna maakte Liesbeth majhong, die wel wat omstreden was vanwege haar uitroep “pung.. eh mahjong” en het bleek zelfs een chow te zijn waar ze mee uitging. Daar vielen de dames aan tafel nogal over en ondertussen stond ik vet op achterstand. Maar een ronde later had ik een mahjong met o.a. een zuivere straat het tij al weer enigszins gekeerd, want gelukkig gooide Anja mijn winnende steen weg. Mijn concurrente Ada lukte het maar niet om mahjong te maken, dat was gunstig voor mij. En het bleef mij wederom voor de wind gaan. Dus toen de zoemer ging, wist ik het al, ik was KAMPIOEN!!!!! Jammer dat Nino hetzelfde klusje niet kon klaren. Hij stond namelijk net als ik na de derde ronde bovenaan met 12 tafelpunten. In de vierde ronde haalde hij echter maar 1 punt en dat was tekort voor de eerste plaats, maar hij behaalde wel een mooie 3e plaats.

Tijdens dit toernooi hebben we ons als Bamboe Acht’ers dus goed geprofileerd. Leuk ook om met zoveel clubleden een toernooi te spelen. We gaven met maar liefst maar 18 clubleden acte de présence. Ik vond het weer, net als bij ons eigen Valentijnstoernooi, een heerlijke en gezellige dag, waarbij we ditmaal met 11 clubleden afsloten met een bezoek bij de plaatselijke Chinees. Dat past wel na zo’n dag mahjongen. Nu nog deze vorm vasthouden voor de CHU-competitie… En dan misschien volgend seizoen mezelf bij de competitiespelers aanmelden, wie weet. . .

0 reacties op “Kampioen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: