Bekerwedstrijden

Schaalwinnaar Yvonne vloert opponenten in eerste helft

De laatste speelavond van het jaar stond in het teken van de finale van de Bamboe Acht Super Cup. Na de coronaperiode en een gewenningsjaar kon dit prestigieuze toernooi gelukkig in ere worden hersteld.

In de halvefinales van vorige week plaatsten Bernadet, Ineke, WilM en Yvonne zich voor de eindstrijd (ten koste van Eric, Jacqueline, Luuk en Ronald).

Die finale bleek maar even spannend. Nadat Yvonne Wil en Ineke elk een bescheiden mahjong had gegund, gooide ze haar schaapskleren af. Met een indrukwekkende dubbele hattrick, beginnend met een zelfgepakte zeven tweelingen, maakte ze duidelijk dat niemand anders voor het veroveren van de schaal in aanmerking kwam. In de tweede helft zag ze goedkeurend toe dat Bernadet – van wie ze vier van haar zes opeenvolgende mahjongs had ‘gekregen’ – de meeste spellen won en op gepaste afstand de tweede plaats voor zich opeiste. Ruim in de rode cijfers volgden WilM en Ineke. In de korte historie van het bekertoernooi is het de tweede keer dat Yvonne de hoogste podiumtrede bestijgt (eerder deed ze dat in 2018).

Is de door WilM gemaakte schaal een prachtige toevoeging aan Yvonnes rijkgevulde prijzenkast, ze was daarnaast genoodzaakt afstand te doen van een dierbare trofee. De zeer begerenswaardige, door Christien gemaakte, kampioenswisselbokaal had ze definitief mogen houden als ze voor de vijfde keer clubkampioen zou zijn geworden. Deze keert echter voor minimaal een jaar terug naar Huize Van Balkum; niet vanwege een derde titel van Eric, maar dankzij de eerste van Nationaal Kampioen Luuk.

Met een fraai eindejaarsgadget gingen de 23 aanwezigen tevreden de feestdagen in.

0 reacties op “Schaalwinnaar Yvonne vloert opponenten in eerste helft

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.