Valentijnstoernooi

Valentijnstoernooi: anders dan anders

Afgelopen zaterdag is de 13e editie van ons Valentijnstoernooi gespeeld. Het deelnemersveld werd niet verwelkomd op het vertrouwde College Hageveld, maar op het onlineplatform MahjongTime. Reden voor deze afwijking was natuurlijk het voortwoedende coronavirus.

Geen hartelijke ontmoetingen in de Heemsteedse school, geen door Bamboe Acht’ers gebakken lekkernijen, geen kwetterende mussen aan de vele tafels en geen officiële prijsuitreiking.
Het alternatieve toernooi op het onlineplatform trok 124 spelers uit alle windstreken; Amerikanen die voor dag en dauw op waren gestaan tot Aziaten die tot in de nacht meespeelden. Veel van onze clubleden ontbraken echter op het virtuele toneel.

Wat niet verschilde was dat na vier ronden de toernooiwinnaar bekend zou worden. Er waren prijzen voor de drie hoogst eindigende spelers en voor de drie beste Nederlandse mahjongers. Die drie landgenoten kwamen in aanmerking voor de traditionele houten trofeeën.
Na de eerste ronde gingen vier spelers uit de lage landen aan de leiding, maar uiteindelijk belandde de beste Nederlander – de zeer ervaren Adrie van Geffen – op de zesde plaats. Onze eigen Bernadet werd 9e en Ans Hoogland 10e.

Bernadet eindigde in de NL top 3

De toernooiwinst ging naar een Rus met de spelersnaam Aleh. Hij won al zijn partijen. Met 14 punten eindigde de Belgische Marieke Verheyden als tweede en ‘Bronto’ wist ook het podium te bereiken.

Klik op de afbeelding voor de volledige uitslag

Hopelijk zien we elkaar volgend jaar gewoon weer op een reguliere editie van het Valentijnstoernooi…

0 reacties op “Valentijnstoernooi: anders dan anders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: