Clubzaken

Mahjongen in coronatijd

Begin maart legde het coronavirus (COVID-19) ons land plat. Ook mahjongen in een afgesloten ruimte behoorde maandenlang niet meer tot de mogelijkheden. De landelijke toernooien en clubcompetities werden abrupt afgebroken en voor het eerst sinds 2009 konden de Bamboe Acht’ers geen clubkampioenen bejubelen.

Na de eerste verlammende schok brak een hectische tijd aan voor ons bestuur en de spelleiding. Hun zoektocht naar tijdelijke (of misschien zelfs blijvende?) alternatieven werd bemoeilijkt door steeds wisselende voorschriften en situaties.
Ondanks de langzamerhand afnemende beperkingen werd duidelijk dat WIJ Heemstede de club voor langere tijd geen mogelijkheid tot spelen meer kan aanbieden. Dorpshuis Vogelenzang bracht verlossing, zodat kon worden geïnventariseerd hoeveel leden het zouden aandurven om weer te gaan spelen. Daaraan moest vorm van lidmaatschap worden aangepast en een opzet voor de speelavonden uitgedacht.

Al deze voorwaarden hebben inmiddels vorm gekregen en dat is een groot compliment waard!
Afgelopen dinsdag vond de eerste speelavond-in-coronastijl plaats op de nieuwe locatie. Spelleider Jacqueline ontving 19 aanmeldingsappjes.

Vijf speeltafels tijdens de eerste speelavond-in-coronastijl

Laten we hopen dat deze 22e september de opmaat was van een lange, ononderbroken reeks die op termijn leidt naar onze vertrouwde speelavonden met alle leden.

Eric

0 reacties op “Mahjongen in coronatijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: