Toernooien

Herwonnen clubgevoel

Met het wegvallen van onze speelavonden heb ik moeite om het clubgevoel vast te houden. De regelmaat van het ritje naar de Molenwerf om daar de vertrouwde mensen weer te ontmoeten ervoer ik als erg prettig. Ook het bijwerken van de standen op de website, het spelen van landelijke toernooien en de pesterige gesprekjes daarover met Luuk mis ik.
Bij andere clubs speelt deze ervaring eveneens getuige de vraag van verschillende clubs om hun de door mij gemaakte Eindejaarsquizzen met hen te willen delen.
Zoekend naar een weg om het vuur weer wat te laten oplaaien vond ik het Bamboe Acht-gilde van het onlinemahjongplatform Mahjongtime. Leden van die site kunnen zogenoemde ‘guilds’ vormen, ploegjes van maximaal zes spelers. In 2015 creëerde ik een Bamboe Acht-team, waartoe Annet, Jacqueline, Jeroen, Luuk en Wil uiteindelijk toetraden.

In een wekelijkse competitie strijden zo’n 25 gildes om de podiumplaatsen, virtuele speelchips, gouden munten en DE EER! Opzet is dat elk van de zes spelers punten scoort door mahjongs te maken (de score per mahjong wordt aan het totaal toegevoegd, minscores tellen niet mee). Vier speeluren per dag is dat mogelijk. Normaliter laten we ons daar weinig aan gelegen liggen, omdat we onregelmatig spelen. Deze coronaperiode biedt ons echter de mogelijkheid om grenzeloos veel te spelen. Via een nieuwe WhatsApp-groep stelde ik het andere vijftal voor om serieus werk te maken van het winnen van de weekcompetitie in de MCR-variant. Enthousiasme was mijn deel en zo zetten de zes clubleden in de afgelopen week hun beste beentje voor om de internationale concurrentie te verslaan.

De andere teams werden geanalyseerd, waarbij de Amerikaans geörienteerde Million High Club, de Russen van Northern Peacock en het gemêleerde King of mahjong. Het zestal uit Kennemerland trof spelers uit alle denkbare landen aan de speeltafels en direct de eerste dag nam het de leiding (met name vanwege de latere start van de Canadezen en Amerikanen). Wil, Annet en Jacqueline speelden vaak overdag, Luuk en ik meestal wat later en Jeroen onregelmatig.
Via de app hielden we elkaar op de hoogte van de vorderingen, mooie handen en hoge scores en filosofeerden we over de kansen van onze concurrenten. Gaandeweg ontstonden nieuwe tactieken – wel of niet met de concurrent of juist met een teamgenoot aan een tafel, veel kleine snelle mahjongs of beter af en toe een waardevolle selfpick – en ontvlamde de teamspirit.

Zaak was in elk geval dagelijks de vier uur per persoon vol te maken. Ons fanatisme betaalde zich uit. Halverwege de week rondden we de kaap van 10.000 punten en de eerste achtervolger stond op 2000 punten. ’s Morgens snel gekeken wat de Noord-Amerikanen daar in de nacht van hadden weten af te knabbelen. Hun resultaat sterkte ons in de overtuiging dat we zouden kunnen winnen.

De voorsprong gaven we niet meer uit handen. Vooral Luuk was weergaloos. In een week droeg hij 4254 punten bij aan het gildetotaal van 17123. Maar de zege was er natuurlijk een van het hele team. Al bij al beleefden we een spannende, leuke en succesvolle week. Een fijne en geslaagde poging om het groepsgevoel te herwinnen!

De eindstand

Eric

0 reacties op “Herwonnen clubgevoel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: