Toernooien

De week van Jan

Op the day after vraagt Eric of ik een stukje wil schrijven over mijn ervaringen tijdens het Negen Poorten-toernooi, waar ik de tweede prijs won. Ik stel dan maar voor de hele week te nemen, want het was toch echt wel bijzonder, wat ik weer meemaakte in de Mahjongwereld.

Zoals jullie weten ben ik ook lid van de Mahjongclub De Paarse Draak in Vogelenzang. Zij spelen op maandag en hier heb ik al twee avonden met een leuk verschil gewonnen.

Afgelopen dinsdag startte de Rode Draken-competitie bij Bamboe Acht. Na razendsnel 16 spelletjes spelen en het slagveld overziend, is de uitkomst: 4 tafelpunten en 569 minipunten! Mijn selfpicks vlogen Jacqueline en Bernadet om de oren.

Donderdag ontving ik per app een berichtje of ik mee wil doen met het WK MCR 2019, dichtbij Lyon in Frankrijk op 1 t/m 3 november. Met zes Bamboe-Acht’ers, als team van 26 Nederlanders gaan we de mahjongstrijd aan tegen de rest van de wereld, die totaal 256 deelnemers groot is. En natuurlijk ga ik, snel de inschrijving geregeld en betaald.

Zaterdag rijden we naar IJsselstein voor het Negen Poorten Mahjongtoernooi. Ik ben van plan er een leuk toernooi van te maken, een ronde winnen zou wel aardig zijn. Die wens komt al in de eerste partij uit. Maar ik win met een mooi resultaat ook de 2e ronde. Hier schiet ik uit en win ik met grote cijfers. Enkele medespelers – onder wie clubgenoot Rik – hebben mentale ondersteuning nodig. Die wordt buiten in de zon verstrekt.

De derde ronde loopt moeizaam, Eric is hier de dwarsligger (wat hij overigens niet meer moet doen, daar heb ik namelijk last van 🙂 ), 2 punten dus.

Dan de vierde ronde, met heel kleine mahjongs kom ik toch boven drijven en win. Totaalresultaat: 14 punten en  663  minipunten!

Het blijkt goed voor een fijne tweede plaats, achter de ongeslagen Gerard van der Bie ( 16 punten, 379  minipunten). De derde prijs is voor clubgenote Marjoleine (14 punten, 267 minipunten). Natuurlijk kussen de nummers 2 en 3 elkaar dan even.
Met Erics 9e plaats eindigen drie Bamboe Acht’ers in de top 10; een mooi resultaat.

Jan

“Natuurlijk kussen de nummers 2 en 3 elkaar dan even.”
foto: Aty

1 reactie op “De week van Jan

 1. willtakecare

  Mooi!
  En leuk dat je erbij bent in Lyon!
  Gefeliciteerd met alles Jan!
  Groetjes van Wil

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: