Clubtoernooi

37,5% van 25% verslaat 75%

Zaterdagmorgen ben ik op tijd opgestaan. Het was prachtig weer. Daarom rustig rijdend op mijn oude fiets, “ouwe brik” zoals mijn kleinzoon zegt, op weg naar ons jaarlijks clubtoernooi. Zo kon ik me rustig inleven en tevens enige conditie opdoen.
Rond half 9 arriveerde ik. Wil, Jeroen en Christien waren al druk bezig met het inrichten van de zaal. José en Anna stalden de eerste taart uit. Eric installeerde de techniek en Luuk maakte zich klaar om de loopbriefjes te gaan uitgeven. En zoals bijna een gewoonte geworden is, pakte ik mijn camera om de dag te gaan vastleggen. Om 9 uur startte de inschrijving. Allen genoten van koffie/thee met de zelfgebakken taart (door Anna en José).

Na de inleidingen door Wil en Eric startten we het toernooi om half 10 na de gongslag door Luuk. We speelden aan acht tafels met 24 vrouwen en 8 mannen. Dus 75% vrouwen en 25% mannen. Ik kan niet nalaten om in verband met statistiek en kansberekening deze percentages te vermelden.

De eerste ronde speelde ik aan tafel 1 met Carla, Wil P en Antoinette: 75% vrouwen en 25% mannen. Ik moest er even inkomen. Maar op een gegeven moment kreeg ik de smaak te pakken. Ik won de tafel met 154 mahjongpunten. Mijn tafel in de tweede ronde bestond uit 25% vrouwen en 75% mannen in de personen van Anna, Jan en Jeroen. Het leek er in eerste instantie op dat ik niet veel te vertellen had. Maar ineens ging het weer lopen en won ik de tafel met 163 punten. Inmiddels had ik dus 8 tafelpunten binnen en ging nu echt enthousiast worden.

Na de goed verzorgde lunch startten we de 3e ronde. Eric had van Wil M opdracht gekregen niet zo hard op de gong te slaan opdat dan de klank veel mooier was. Met die mooie klank en mijn toenemende enthousiasme startte ik met Aty, Wil M en Janine de derde ronde, 75% vrouwen en 25% mannen.
Wil M had een prima start en liep direct uit. Janine volgde haar. Ik kreeg het even benauwd. Maar opeens kwamen weer die mooie handen met o.a. een self-drawn. Ik had zelfs een hand met omkeerbare stenen. Janine attendeerde me hierop. Ik ben haar daarvoor dankbaar. Inmiddels had ik de eerste plaats ingenomen en dacht dat dit niet meer stuk kon. In de laatste beurt voordat het tijd was had ik bijna een jade-hand compleet. Helaas trok ik een rode draak. Rode draken waren nog niet gespeeld. Het was dus opletten geblazen. Ik werd hebberig, ging de gok nemen en gooide de rode draak weg. “Mahjong!”, riep Janine. Misgegokt. Janine bedankte me en nam de eerste plaats van me over. Ik werd tweede met 59 punten. Inmiddels stond ik dus op 10 tafelpunten. In de pauze hebben we de traditionele toernooifoto gemaakt. Allemaal buiten op de brug in de zon.

In de laatste ronde speelde ik met Yvonne H, Marjoleine en Eric, 50% vrouwen en 50% mannen. Ik moest alles op alles gaan zetten om bij de eerste drie te kunnen gaan eindigen. Yvonne had op dat moment 7 tafelpunten en ik dus 10. Nadat ze eerst drie mahjongs had weggegeven plaatste ze een flinke tussensprint die ik niet kon bijbenen. Maar op een gegeven moment begon ik haar toch te naderen tot ik haar in het voorlaatste spel uitgooide. Gelukkig kon ik voorblijven op Eric en Marjoleine. Yvonne won de tafel en ik werd tweede met 51 punten.
In totaal had ik 12 tafelpunten gehaald met een score van 427. Ik was meer dan enthousiast!

Nino neemt afscheid van de club met de Clubtoernooizege.

Nino werd eerste, ik tweede en Luuk derde. Het werd dus een mannenfeest.
Opvallend was dus dat dit toernooi met 75% vrouwen en 25% mannen gewonnen werd door 3 mannen!! Helaas kon ik de huldiging niet meemaken omdat ik snel van dit feestje naar een afgesproken familiefeestje moest. ’s Avonds heb ik de huldiging toch nog beleefd door alle foto’s op mijn camera te bekijken en deze naar Eric te sturen. Complimenten voor Eric die onze site in korte tijd weer up-to-date heeft gemaakt.
Dit seizoen kan voor mij niet meer stuk. Allereerst heb ik me in de Oostronde gekwalificeerd voor de promotie/degradatie wedstrijden. Na die wedstrijden plaatste ik me als beste.
Met Jeroen ben ik in de koppelcompetitie geëindigd op de tweede plaats.
En dit seizoen heb ik bijna 2000 mahjongpunten bij elkaar gesprokkeld.

Team Bamboe 5

Ik wil graag de organisatie met vrijwilligers bedanken voor het slagen van dit clubtoernooi!!

Fons

0 reacties op “37,5% van 25% verslaat 75%

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: