Competitie

Yvonne weer de sterkste

Gisteravond prolongeerde Yvonne haar titel als kampioen van onze club. In een spannende partij sloeg ze in de slotfase toe.
Om 19.37u begonnen vier ervaren matadoren – Eric, Jeroen, Wil en Yvonne (laatstgenoemde voor de vijfde opeenvolgende keer!) – aan hun wedstrijd van 16 spellen. Yvonne won het eerste spel met een score van 23, opvallend genoeg de enige van boven de 20 punten. De kansen wisselden daarna voortdurend tussen haar, Jeroen en Wil. Wil kwam nipt aan de leiding in het achtste spel met een selfpick.

Jeroen nam direct daarop een tussensprintje met ook een zelfgepakte mahjong, maar dat gaatje wist Yvonne weer te dichten via een mahjong met een door hem weggooide steen. Eric kon weinig meer dan toezien in de eerste 11 spellen. Door drie kleine mahjongs-op-rij te scoren knokte hij zich weer terug, zodat met nog twee spellen te gaan elk van de spelers nog kampioen kon worden. Die won Yvonne allebei, waarmee ze haar titel prolongeerde en de wisselbeker Amsterdam dus maar voor een uur of vier had verlaten.
Gefeliciteerd kampioene!

Specificatie van de scores

0 reacties op “Yvonne weer de sterkste

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: