Valentijnstoernooi

Een geslaagde lustrumeditie

Dit jaar bestaat onze Mahjongclub Bamboe Acht 5 jaar. Reden te meer om van het 5e Valentijnstoernooi een lustrumeditie te maken. De officiële Nederlandse Kampioenschappen voor recreatieve spelers pasten dan ook zeer goed binnen dit toernooi. Evenals voorgaande jaren werd het toernooi op het prachtige landgoed Hageveld te Heemstede gehouden.

De ontvangst van alle recreanten verliep vlekkeloos. Samen met René mocht ik de recreanten inschrijven. En Luuk kwam ons daarbij assisteren. Hij hield nauwlettend alles in de gaten. Het kiezen van het Chinese mannetje (ik heb overigens geen vrouwtje gezien) met daarin het spelersnummer geschreven op een roze hartje werd zeer gewaardeerd. Het roze hartje moest zichtbaar gedragen worden. De mooiste plek was natuurlijk hart op hart.

Totaal hadden zich 52 recreanten aangemeld. Helaas waren er twee afmeldingen, die werden vervangen door de reserves van Bamboe Acht, onder wie Eric. In de middag was Jos ook invaller. Na het inschrijven stond in de aula de koffie/thee gereed met daarbij diverse soorten heerlijke cake en koek door leden van Bamboe Acht, waaronder ondergetekende, gebakken. Om 10.00 uur opende Jeroen het plenaire toernooi, waaronder de Nederlandse Kampioenschappen voor recreatieve spelers. Het startsein werd gegeven door het slaan op de gong door Luuk. Luuk mocht overigens de gehele dag op de juiste momenten de gong beslaan. Vanwege de thuiswedstrijd van Bamboe Acht waren veel competitiespelers en recreanten van onze club aanwezig. Niet alleen ervaren recreanten, maar ook kersverse, onervaren leden, die hun uiterste best deden en zeer enthousiast bezig waren. Soms met wat hulp van de ervaren recreant.

Zelf had ik de eer aan tafel te mogen zitten met en te spelen tegen Agnes, de kampioen van vorig jaar. Aan deze zelfde tafel zat ook onze kersverse Monique. Ook Agnes kon het zeer waarderen dat Monique aan dit toernooi deelnam. De laatste ronde speelde ik aan een Bamboe Acht-tafel met Heleen, Ronald en Luuk.
Ronald behaalde aan deze tafel een prachtige “13 wezen”. De temperatuur in de aula, waar het meestal koud is in dit jaargetijde, steeg per minuut vanwege de positieve uitstraling van alle deelnemers.

Na afloop viel er heel wat bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Vooral werd besproken wat niet goed ging; de gebruikelijke “mahjongstress”. Door een systematische fout in de scorelijst van de recreanten moest even op de uitslag gewacht worden. Maar het kwam allemaal goed.

Mattheu van Oorsouw (Schoon Spel) werd de nieuwe nationaal kampioen. Hij was de enige en beste met 14 tafelpunten. Clubgenote Agnes Schaapsmeerders, de kampioen van vorig jaar, werd met 13 tafelpunten 2e. Mattheu ontving uit handen van Agnes de wisseltrofee. Helaas was er geen prijs voor de Bamboe Acht recreanten, behalve dan de rode lantaarn voor Wil P, hetgeen toch een kunst is om deze te behalen.
[Kas eindigde op de 14e plaats, waarmee hij een mooi beeldje in de wacht sleepte! red. ]
Zo tussen de recreanten door beluisterde ik dat het een geslaagd toernooi was. Daarom kan en wil ik namens alle recreanten het bestuur van Bamboe Acht, de toernooiorganisatie en alle vrijwilligers van harte bedanken voor het welslagen van deze Nederlandse Kampioenschappen voor recreatieve spelers. Overigens was ook het na afloop van het toernooi samen eten en gezellig samenzijn bij La Place geslaagd.

Met een mahjonggroet van Fons

0 reacties op “Een geslaagde lustrumeditie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: