Clubtoernooi

Het tweede Bamboe Acht Clubtoernooi

Zaterdag 2 juni zat ik al vroeg op de fiets naar het jaarlijkse clubtoernooi. Bij binnenkomst stelde ik me aan menig nieuw lid voor en zal dat nog even doen voor degene die ik heb gemist. Ik ben Ellen Jager, vriendin van Wil (al vanaf de lagere school). Ze heeft me (net als jullie, denk ik) besmet met het mahjongvirus, maar dit is net niet sterk genoeg om mijn jazzballet opzij te zetten op de dinsdagavond. Vandaar dat jullie me alleen maar zien op de toernooien. Verder speel ik samen met Henry (mijn man) vaak bij Wil en Jeroen en ook op mahjongtime (‘bamboeellen’) kun je me regelmatig vinden.

Nadat we ons loopbriefje kregen, na het uitpakken van een ‘zeepmahjongsteen’ waarop ons nummer stond, kon de strijd beginnen. Ik zou er vandaag helemaal voor gaan, maar toen ik zag wie er bij mij aan de tafel verschenen (Wil, Yvonne en Heleen) zakte de moed me al bijna in de schoenen. Maar als je wilt winnen moet je van iedereen kunnen winnen. Maar helaas, de selfpicks van Wil vlogen ons om de oren en wat we ook probeerden te doen Wil eindigde in de plus en wij allemaal in de min. Ik wist nog net 1 puntje weg te kapen. Na een lekker kopje koffie met een heerlijk stuk ‘appel/kruimel taart’ door José gemaakt begon de tweede ronde.

Bertie, Liesbeth en Marjolijn schoven bij mij aan. Het ging gelijk op, maar een prachtige selfpick van Marjolijn kwamen we niet meer te boven. Nog net 1 puntje was mijn deel.Na een goed verzorgde lunch en een frisse neus kwam ik aan een tafel met 2 Jannen en Kanna. Het ging in eerste instantie heel voorspoedig met twee kleine selfpicks maar de mooie tweelingenselfpick van Jan (die voor de poedelprijs ging) deed me de das om. Mij restten nog 2 punten. Aan de laatste tafel met Diny, Cock en Aty liep het precies hetzelfde als de vorige ronde (zeker familie van elkaar, Jan en Aty). Maar toen kwam toch het geluk ook even bij mij langs. Ik maakte mahjong op mahjong en won deze tafel glansrijk. Mijn dag kon niet meer stuk want bij de prijsuitreiking bleek ik 12e geëindigd te zijn – net als vorig jaar – en aangezien 12 mijn geluksgetal is was dat voor mij een soort overwinning.

Toch had ik graag bij een van de drie prijswinnaars gezeten, dit omdat ik graag iets had uitgekozen uit het ‘winkeltje’ van Christien. Degenen die dit wel mochten waren Wil (1e), Marjolijn (2e) en Fons (3e). Alledrie gefeliciteerd met dit behaalde resultaat. Na de prijsuitreiking schoof bijna iedereen aan bij het Indische buffet, een lekkere en heel gezellige afsluiting van weer een geslaagde dag! Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij.

Ellen

0 reacties op “Het tweede Bamboe Acht Clubtoernooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: